Republicanii americani cer declasificarea unui document strict secret. Obama ar fi ordonat tehnici de supraveghere de tip KGB

0 368

Republicanii americani cer declasificarea unui document strict secret care arată modul în care Departamentul Justiției și FBI-ul lui Obama au abuzat de puterile de supraveghere, în timpul alegerilor prezidențiale din 2017. Congresmanii americani au comparat metodele folosite cu KGB-ul.

https://youtu.be/zWbWRW6vTos

Mai mulți membri ai Camerei Reprezentanților afirmă că au văzut o notă clasificată care demonstrează abuzuri „șocante” ale Departamentului Justiției și FBI în legătură cu ancheta vizând campania electorală a lui Donald Trump și au cerut declasificarea imediată a documentului, scrie evz.ro.

„Este tulburător. Este șocant”, a spus congresmenul republican Mark Meadows într-o declarație pentru Fox News. „Într-un fel, mi-aș fi dorit să nu fi văzut așa ceva și nu pot să cred că astfel de lucruri se pot petrece în această țară.”

„Faptele conținute în această notă sunt halucinante și necesită o transparență totală. Nu există o prioritate mai mare decât publicarea acestor informații, pentru a salva democrația”, a declarat și congresmenul Matt Gaetz, membru al Comisiei Juridice din camera Reprezentanților, care supraveghează activitatea Departamentului de Justiție și a FBI.

Un alt membru al Comisiei Juridice, Steve King, a numit ceea ce a văzut în respectiva notă „dezgustător” și „mai rău decât Watergate”.

Ron de Santis, un alt membru al Comisiei Juridice, a numit nota „profund tulburătoare”, adăugând că aceasta ridică mari semne de întrebare în legătură cu „Departamentul de Justiție al lui Obama și cu FBI-ul lui Comey”.

„Raportul clasificat compilat de Comisia de Informații a Camerei este profund tulburător și ridică semne de întrebare serioase în legătură cu eșalonul superior al Departamentului de Justiție al lui Obama și al FBI-ului lui Comey legate de așa-zisa complicitate” (a lui Trump cu rușii – n.r.).

La rândul său, congresmenul Scott Perry a declarat uluit la Fox News: „Te face să te întrebi: ‘Asta este America sau este KGB?’ Atât de alarmant este.”

„Este atât de alarmant că poporul american trebuie să vadă asta”, a afirmat și Jim Jordan, important membru al Comisiei Juridice din Cameră.

Vizionarea notei a avut loc după ce toți membrii republicani ai Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților, ai căror investigatori au compilat materialul respectiv, au votat joi pentru ca acesta să poată fi consultat de toți membrii Camerei.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php