TRUMP POATE CÂȘTIGA alegerile din 2024. Patru motive ce susţin această ipoteză

0 773

Deşi a fost pus sub acuzare de două ori şi se confruntă cu zeci de acuzaţii în mai multe dosare penale, iar criticii săi avertizează că plănuieşte să guverneze ca un autocrat, Donald Trump ar putea, totuşi, să revină la Casa Albă, afirmă Reuters.

President Donald Trump departs the White House en route to Florida after signing the Tax Cut and Reform Bill in the Oval Office in Washington, on Dec. 22, 2017. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Potrivit sursei citate, actualmente Trump este înaintea rivalilor săi pentru nominalizarea republicană la funcţia de preşedinte, cu aproape 50 de puncte procentuale în sondajele de opinie naţionale, o revenire remarcabilă pentru un preşedinte cu un singur mandat care acum trei ani părea învins şi umilit.

Iată patru motive pentru care Trump ar putea câştiga alegerile din noiembrie 2024 împotriva actualului preşedinte democrat Joe Biden:

1. Votanţi nefericiţi

Casa Albă sub administrarea lui Biden susţine că economia este într-o formă bună, cu un şomaj scăzut la un minim aproape istoric de 3,9%, de la 6,3% când Trump a părăsit funcţia, iar inflaţia a scăzut de la un vârf de peste 9% în iunie 2022 la 3,2% în octombrie.

Cu toate acestea, o mare parte din electorat, inclusiv mulţi alegători de culoare şi tineri, sunt de altă părere, respectiv faptul că salariile nu ţin pasul cu costurile bunurilor şi serviciilor esenţiale, cum ar fi alimentele, maşinile, casele, îngrijirea copiilor şi a bătrânilor.

Atunci când Biden vorbeşte despre economie, americanii se gândesc la accesibilitate, nu la indicatori economici. Sondajele de opinie arată că alegătorii, în mare măsură, îi consideră pe republicani drept cei care gestionează mai bine economia, chiar dacă Trump a oferit doar propuneri vagi.

2. Temeri

Alegătorii sunt neliniştiţi din motive care se extind mult dincolo de economie. Trump vorbeşte despre îngrijorările, reale sau nu, pe care le au mulţi americani albi într-o ţară care devine din ce în ce mai diversă şi mai progresistă din punct de vedere cultural.

Există, de asemenea, un sentiment omniprezent de a pierde teren, că pietrele de temelie ale vieţii americane – proprietatea unei case, un salariu decent care să ţină pasul cu inflaţia, o educaţie universitară – devin tot mai mult inaccesibile pentru mulţi. Sondajele arată că alegătorii sunt îngrijoraţi de criminalitate şi nervoşi din cauza fluxului de migranţi care traversează ilegal frontiera dintre SUA şi Mexic.

Trump este priceput în a canaliza şi formula aceste temeri, prezentându-se în acelaşi timp ca o persoană care vine din afara sistemului politic american.

3. Acţiunile lui Trump nu l-au descalificat în ochii alegătorilor

În timp ce criticii din cadrul propriului său partid, al Partidului Democrat şi al mass-media îl consideră ca fiind nepotrivit pentru funcţia de preşedinte, milioane de alegători sunt cu totul de altă părere.

Mulţi dintre susţinătorii săi sunt convinşi că Trump este victima unei vânători de vrăjitoare politice. Cel puţin jumătate dintre republicanii intervievaţi de Reuters/Ipsos la începutul acestui an au declarat că nu ar avea nicio problemă în a-l vota pe Trump chiar dacă acesta ar fi condamnat pentru vreo infracţiune.

Trump poate, de asemenea, să arate cu degetul spre cei patru ani de mandat şi să argumenteze că aparatul guvernamental a funcţionat în mare parte, chiar dacă uneori haotic, în ciuda temerilor că nu ar putea guverna şi că cele mai grave acuzaţii la adresa sa – cum ar fi o apropiere de Rusia – nu au fost niciodată dovedite.

4. Biden este învinuit de tot şi nu i se acordă niciun merit

Trump poate profita, de asemenea, de o Casă Albă care, până acum, nu a reuşit să convingă o mare parte a publicului că politicile de creare de locuri de muncă ale lui Biden – prin investiţii guvernamentale masive în infrastructură, energie curată şi fabricarea de cipuri – au făcut o diferenţă în viaţa lor.

De asemenea, Biden a fost împovărat de războaie externe care i-au divizat pe americani. Mesajul non-intervenţionist al lui Trump, „America pe primul loc”, ar putea rezona cu alegătorii care se tem de o implicare suplimentară a SUA în Ucraina sau Israel, în timp ce Biden menţine o politică externă americană mai tradiţională, intervenţionistă.

Nimic din toate acestea, desigur, nu înseamnă că Trump este sigur că va câştiga alegerile.

Dar în acest moment, la 11 luni distanţă de ziua alegerilor, Trump are şanse mai mari de a se întoarce la Casa Albă decât în orice moment de când şi-a terminat mandatul.

traducere: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php