Șefa Comisiei Europene cere pași fermi către o aplicație de IDENTITATE DIGITALĂ care să stocheze datele personale, administrative, medicale, de card, permis de conducere etc.

0 1.040

Umbrit de problema războiului din Ucraina, a trecut puțin observat apelul Președintelui Comisiei europene, Ursula von der Leyen în cadrul summit-ului G20, la capitolul „Un viitor”. Ea a cerut înființarea unei autorități pentru reglementarea Inteligenței Artificiale și a sistemelor de identitate digitală similar pașaportului vaccinal.

Decretând că viitorul nostru colectiv este digital, ea solicită autorități globale care să reglementeze viața digitală subliniind atât oportunitățile uriașe cât și pericolele, erijându-se, desigur în gardianul viitorului, deși tocmai UE a abuzat deja de tehnologia digitală pentru a crește controlul social – așa cum s-a văzut în pandemie prin restricționarea drepturilor cu ajutorul pașaportului vaccinal.

„Azi doresc să mă concentrez pe infrastructura digitală și AI. Așa cum a fost descrisă, inteligența artificială are riscuri dar oferă și posibilități uriașe. Chestiunea crucială este cum să controlezi o tehnologie care se dezvoltă atât de rapid. În UE, în 2020 am prezentat prima lege a inteligenței artificiale. Dorim să facilităm inovația, construind în același timp și încrederea. Dar avem nevoie de mai mult. Ceea ce lumea face acum va modela viitorul nostru. Cred că Europa și partenerii ei trebuie să dezvolte un nou cadrul global pentru riscurile inteligenței artificiale” a spus Urssula von der Leyen.

Dar ea a susținut că acest prim pas nu este suficient, ci că mecanismul administrării riscurilor inteligenței artificiale trebuie adoptat de toată lumea prin crearea de standarde global acceptate sub egida ONU, similar cu Panelul ONU pentru Schimbarea Climatică. Nu am putea să beneficiem de progres fără o astfel de autoritate internațională mandatată să precizeze riscurile și recompensele care țin de inteligența artificială.

Dar ca să sublinieze beneficiile unei astfel de infrastructuri digitale publice, Ursula von der Leyen citează tocmai sistemul pașaportului vaccinal, dezvoltat de UE ca reacție la pandemia Covid pe care OMS l-a adoptat ca standard global pentru combaterea amenințărilor de sănătate.

„Mulți sunteți familiari cu certificatul digital Covid-19. Ue l-a dezvoltat pentru sine. Modelul a fost atât de eficient și de încredere încât 51 de țări de pe 4 continente l-au adoptat liber. Azi OMS îl folosește ca standard global pentru a facilita mobilitatea în timpuri de amenințare de sănătate”.

Ursula von der Leyen a plusat cerând pași fermi către o aplicație de identitate digitală care să stocheze datele personale, administrative, medicale, de card, permis de conducere etc.

Deci această autoritate globală și acest sistem cerut pentru protejarea cetățenilor devine însă tocmai autoritatea cea mai agresivă de colectare a datelor personale și de control social care începe să semene cu sistemul chinezesc.

Comentariu:

Planurile sunt tot mai clare: exact cum au spus „conspiraționiștii” încă din pandemie, sensul certificatului digital  a fost să pregătească o infrastructură de identitate digitală  globalăDeși pașaportul vaccinal a fost impus oficial pentru „facilitarea mișcării” el a fost folosit în realitate pentru„restricționarea mișcării” tuturor celor care NU se supun dictatelor medicale arbitrare și abuzive. La fel, această autoritate globală care va deține și prelucra toate datele personale ale indivizilor va avea puterea de a controla total drepturile și viețile oamenilor.

Orice luptător pentru libera exprimare și pentru dreptul la intimitate și protecția datelor personale și a libertăților civile trebuie să se opună virulent acestor eforturi de concentrare a unor puteri uriașe în mâinile unor autorități globale fără chip și care nu răspund în fața nimănui.

Radu Ursan R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php