Regimul de la Kiev A ÎNCHIS LAVRA Peșterilor

1 837

Sediul Lavrei Pecerska din Kiev a fost închis, după ce mitropolitul Pavel (Lebed) a fost dat în urmărire

Forțele de ordine au împiedicat accesul credincioșilor.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Ucrainene, mitropolitul Pavel este suspectat de incitare la dezbinare interreligioasă (articolul 161 din Codul Penal ucrainean), și anume din cauza declarațiilor împotriva Bisericii Ortodoxe din Ucraina și a Patriarhiei de Constantinopol.

În prezent, se efectuează percheziții în casa mitropolitului Lavrei.

Biserica Ortodoxă Ucraineană a precizat că mitropolitul Pavel ar trebui să se prezinte pentru interogatoriu la ora locală 12:00. După aceasta, se va decide problema arestului său preventiv.

Situația din jurul Lavrei Pecerska din Kiev a escaladat după ce Ministerul ucrainean al Culturii a notificat Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică cu privire la rezilierea unilaterală a contractului de închiriere a mănăstirii, iar călugărilor li s-a cerut să părăsească Lavra pe 29 martie. Ministrul Culturii, Oleksandr Tkașenko, a declarat că, călugării pot rămâne în mănăstire cu condiția să se transfere la Biserica Ortodoxă Ucraineană .

FOTO (cu o zi înainte de închiderea Lavrei):

sursa: ActiveNews

ACTUALIZARE:

Mitropolitul Pavel – Două luni arest la domiciliu + supraveghere 24 de ore din 24 + brățară electronică

Tribunalul Șevcenkovski din Kiev a pronunțat măsura arestului preventiv pentru mitropolitul Pavel Lebed, vicarul Lavrei Pecerska.

Ierarhul a fost condamnat la două luni de arest preventiv la reședință cu supraveghere permanentă, 24 de ore din 24, informează agenția UNIAN.

Măsura arestului preventiv expiră pe 30 mai.

Mitropolitul a fost de asemenea obligat să poarte o brățară electronică, permițând controlul de la distanță al autorităților.

Ierarhului i s-a permis însă să țină legătura cu credincioșii. Procesul a avut loc cu ușile închise, în sala de judecată neavând acces nici publicul, nici ziariștii. Mitropolitul este acuzat de insultarea sentimentelor religioase ale ucrainenilor, de încălcarea egalității cetățenilor și de justificarea invaziei Rusiei în Ucraina.

1 Comment
  1. Pui de Dac says

    Asta e chiar o porcărie mare de tot, care se va întoarce împotriva „eroului” circumcis…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php