REVOLTĂTOR! Conducerea FRF a INTERZIS mesajul „BASARABIE ROMÂNĂ, HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ!” la meciul dintre ROMÂNIA și Belarus

0 754

Suporterii echipei naționale de fotbal a României acuză Federația Română de Fotbal (FRF) că a interzis apariția mesajului „Basarabie română, hai să dăm mână cu mână” la partida dintre selecționata țării noastre și Belarus. Cei de la „Uniți sub tricolor” nu înțeleg pe ce bază a fost interzis mesajul, al cărui singur scop era să sărbătorească împlinirea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

„Cu ocazia meciului de marți, am dorit să marcăm cu bucurie o sărbătoare națională a tuturor românilor, 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, să readucem aminte tuturor celor prezenți că pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării întrunit în sala mare a Parlamentului de la Chişinău, semna actul Unirii cu Patria Mamă.

Astfel, am pregătit o coregrafie specifică pentru a fi afișată în sector, cu un banner care conținea unele versuri dintr-un cântec iconic pentru aceasta sărbătoare, urmând ca în spatele acestei pânze să fie completat afișajul cu o serie de steaguri tricolore și tematice.

Convinși că așa cum întotdeauna mesajele care sărbătoresc acest moment nu au niciun temei pentru a fi interzise pe stadion, am fost contrariați și dezgustați să aflam că “strict din ordinele organizatorului (FRF), mesajul nu poate intra”.

O alta încălcare incalificabilă a libertății de exprimare garantată de Constituție, o decizie care echivalează cu multe altele luate de Federația Română de Fotbal întru batjocorirea suporterilor, la nivel inclusiv cu aruncarea tuturor steagurilor tricolore la tomberoanele de lângă stadion la inaugurarea Arenei Naționale, deoarece “organizatorul nu le permite în interiorul tribunelor”.

Au fost multe alte episoade jenante, ar fi o enumerare nesfârșită în care FRF și-a bătut joc de simbolurile naționale, de prevederile constituționale sau de suporteri. O practică perfidă a conducerii Federației, dublul standard după bunul plac și deciziile abuzive, cum s-a obișnuit întregul fotbal românesc odată cu aceasta nouă dictatură de la Casa Fotbalului.

Așadar, echipa națională a avut linii de echipamente de meci care marcau sărbători ca Marea Unire și stemele regiunilor istorice (un aspect normal și lăudabil dealtfel), purtându-le în partidele oficiale, dar suporterilor le este pus pumnul în gura și interzis să marcheze aceleași sărbători importante pentru România. Abuz de putere?

Pe toate platformele de socializare ale FRF și ale naționalei, dar inclusiv prin evenimente oficiale și uneori la meciuri, mereu sunt marcate sărbătorile naționale, din nou, îmbucurător și lăudabil. De ce suporterilor le este interzis acest lucru, în condițiile în care în alte dăți n-a fost nicio problemă?

Concluzionând, o decizie josnică, rușinoasă și abjectă a conducerii FRF, una prin care batjocoresc și aduc în derizoriu o mare sărbătoare a românilor. Astfel de episoade mizerabile nu vor fi niciodată uitate și vor genera repercusiuni ulterioare.

E deja cunoscut faptul că în capul aceste instituții, a fost plantat politic un păpușar care să servească interesele înalte ale celor din umbră care trag hățurile aceste țări, vedem cu ochii liberi cum a fost distrus fotbalul românesc cu aportul inclusiv al acestor incompetenți, dar observăm și nemernicia FRF de a se alinia cu întreaga clasă politică trădătoare și profitoare, împotriva valorilor naționale. Infamilor!”, au scris cei de la Uniți sub Tricolor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php