Incredibil: USR se opune acordării cetățeniei pentru românii din Balcani pe motiv că „avem un parteneriat strategic cu UE”. 

0 1.418

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a amânat discuția privind proiectul de lege inițiat de AUR, pentru completarea Legii nr. 21/1991 a cetăţeniei române, prin care se dorește acordarea cetățeniei române tuturor etnicilor români din comunitățile istorice din Balcani: Serbia, Macedonia de Nord, Albania etc., cunoscuți sub numele de vlahi și de aromâni.

Conform deputatului Ringo Dămureanu (AUR), unul dintre inițiatorii legii, singurii membri ai Comisiei care au susținut proiectul au fost Boris Volosatîi (AUR) și deputatul Daniel Gheorghe Rusu (neafiliat). În rest, membrii PNL-PSD-USR s-au opus.

USR a invocat un motiv halucinant, respectiv „un ”parteneriat strategic” cu UE, în care suntem ”membri serioși” care nu pot proceda precum Ungaria cu etnicii săi din jurul granițelor, acordându-le cetățenie.

Deputatul Rădeanu (USR) a cerut amânarea discuțiilor și solicitarea către Ministerul Afacerilor Externe a unui punct de vedere pe această temă.

Majoritatea membrilor Comisiei, în afara celor care au susținut proiectul, și-a însușit această soluție. Comisia este condusă de către deputatul PNL, Gigel Știrbu care mai are alături alți 4 deputați PNL: Valentin-Ilie Făgărăşian, Mircea Roşca, George Şişcu și Andrei Daniel Gheorghe, 3 de la PSD: Bogdan Gheorghe Trif, Natalia Intotero, Marian-Iulian Rasaliu, 2 de la USR: Ştefan-Iulian Lőrincz, Bogdan Rodeanu, 1 de la AUR: profesorul Boris Volosatîi și 2 neafiliați: Daniel-Gheorghe Rusu și Simina Tulbure.

Reamintim că românii din țări precum Serbia sau Grecia nu beneficiază de drepturi elementare, țările respective depunând eforturi pentru a-i asimila. Bulgaria nici măcar nu recunoaște vreo minoritate românească, iar unor români din Ucraina li se refuză cetățenia pe motive absurde.

sursa: R3Media

Foto: Ringo Mureanu/ Facebook

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php