Ciucă vrea ACCELERAREA DIGITALIZĂRII: „Avem o FEREASTRĂ DE OPORTUNITATE.”

1 1.523

Primul-ministru N. Ciucă a declarat în decursul zilei de joi că România are „decalaje” serioase în ceea ce privește digitalizarea, în comparație cu restul statelor UE, precizează stiripesurse. Acesta pune totodată presiune pe implementarea digitalizării în toate aspectele vieții noastre.

„Este o șansă pentru viitoarele generații, un demers care trebuie să coaguleze toate energiile societății și care trebuie să aibă continuitate pe termen lung. Avem o fereastră de oportunitate. Dacă în pandemie ne-am dat seama de oportunitatea soluțiilor digitale, conflictul din Ucraina ne-a semnalat importanța strategică a securității cibernetice, iar acum avem instrumentele și fondurile necesare pentru România digitală pe patru dimensiuni cheie, pe care și evenimentul de astăzi le va aborda: servicii publice digitale, competențe digitale, digitalizarea sectorului privat românesc și conectivitatea prin rețele de mare vitează. Aceste priorități strategice se reflectă în marile proiecte de transformare digitală pe care Guvernul le are în lucru”, a declarat Ciucă.

Amintim faptul că România și-a asumat respectarea prevederilor PNRR. Referitor la digitalizare, PNRR prezintă fonduri în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, digitalizarea sistemului juridic, cloud-ul guvernamental, implementarea cărții de identitate electronică, precum și a semnăturii digitale. De asemenea, același plan prevede digitalizarea serviciilor publice. Nici bibliotecile nu vor fi iertate, ele urmând a fi transformate în hub-uri digitale.De asemenea, încă din septembrie acest an, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat că, până la mijlocul anului viitor, România va „beneficia” de identitatea digitală și de recunoașterea facială, dar și de proiecte privind Inteligența Artificială.

via R3Media

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    Digitalizarea este cancerul umanitatii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php