Ciucă și Bode, chemați să dea explicații în Parlament

0 1.141

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită clarificări cu privire la plățile făcute de România pentru vaccinuri anti-covid, precum și la funcția pe care o deține Raed Arafat, a anunțat, vineri, partidul AUR.

În acest sens, grupurile parlamentare ale AUR îi solicită prim-ministrului Nicolae Ciucă să dea explicații cu privire la plățile pentru vaccinuri. Totodată, solicită ministrului de Interne, Lucian Bode, să clarifice informațiile despre funcția oficială pe care o deține Raed Arafat.

„Nicolae Ciucă este invitat în Parlament, la Ora Prim-ministrului, în data de 4 aprilie 2022. Tema dezbaterilor politice este reprezentată de achiziția dozelor de vaccin si nota de plată exorbitantă a acestora. România mai are de primit și de plătit vaccinuri anti-COVID în valoare de 790 de milioane de euro. Cazul dozelor de vaccin AstraZeneca este halucinant: mai multe doze au fost pierdute decât folosite”, a declarat președintele AUR, George Simion.

„L-am chemat pe ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode în Parlament, la Ora Guvernului, în data de 11 aprilie 2022. Tema dezbaterilor este reprezentată de calitatea deținută de secretarul de stat Raed Arafat, în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență. De asemenea, vrem să știm de ce investițiile private sau de stat din România sunt blocate chiar mai mult de un an în procese birocratice de avizare și autorizare de către ISU, în condițiile în care durata legală de emitere a documentelor ar trebui să fie de maxim o lună de zile”, a subliniat președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Cele două cereri urmează să fie supuse aprobării Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php