Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Cazare la parohii şi mănăstiri, alimente și apă pentru oamenii care intră în România prin Vama Siret. Primii refugiați au ajuns la Mănăstirea Putna

2 936

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat, vineri, că în contextul actual al crizei umanitare din Ucraina, vine în sprijinul refugiaților care ajung în România, oferind refugiaților cazare la parohii și mănăstiri, alimente și apă.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat, din fonduri proprii, un stoc de apă și produse alimentare destinate tuturor celor care intră în țara noastră prin punctul de trecere a frontierei Siret. Totodată, mănăstirile și parohiile din cuprinsul eparhiei au amenajat peste 500 de spații de cazare, complet echipate, în arhondaricele mănăstirilor, case parohiale, așezăminte sociale și în oricare alte spații disponibile, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Arhiepiscopiei.

„Începând din după-amiaza zilei de joi, 24 februarie, Mănăstirea Putna a oferit masă și cazare refugiaților care i-au trecut pragul. În noaptea trecută au fost primite mai multe familii, dintre care unele și-au continuat drumul spre rudele aflate în diferite orașe. În plus, având în vedere că foarte mulți cetățeni ai Republicii Ucraina folosesc transportul feroviar pentru a se îndepărta de zona conflictuală, în Gara Burdujeni din Suceava aceștia sunt ajutați de membrii ai Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, coordonați de părintele paroh, atât cu hrană, cât și cu un cuvânt de încurajare. De altfel, numeroase mănăstiri și parohii ale protopopiatelor din cadrul eparhiei au instituit centre de colectare a celor necesare (alimente neperisabile, lenjerii, pături, perne, saltele, produse de igienă etc.).În distribuirea cât mai rapidă a produselor colectate sunt implicați voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), clerici și enoriași ai parohiilor aflate în apropierea punctului de frontieră Siret.

Totodată, la propunerea comitetului de intervenție, instituit la nivelul Arhiepiscopiei și coordonat de Arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ, s-a organizat un punct fix de asistență social-filantropică pentru distribuirea alimentelor, direcționarea către locurile de cazare, oferirea de informații privind călătoria pe teritoriul României, precum și asigurarea asistenței spirituale. Permanent, în centru vor fi prezenți, în schimburi de câte 6 ore, câte doi preoți, dintre care unul vorbitor de limbă ucraineană, împreună cu voluntari”, se precizează în comunicat.

2 Comments
  1. Moraru+Ionut says

    Nu o sa ii imbratisez pe ucrainieni acum dupa ce ne-au prigonit romanii ani de zile pe toate planurile si ne-au luat teritoriile! Chiar nu. Nu va duceti iar dupa fenta ca la Plandemie. Ucraina este condusa de un actor evreu si apartine lui Rothchild care i-a cumparat datoriile. De acolo prin circoteca audio-video-fake-news-holograme trebuie dislocata populatia si in acelasi timp sa vina cei care vor popula Noul Israel. Care or fi aia? Ca Sighetul Marmatiei de langa granita deja a devenit oras evreiesc. Alt scop e instaurarea LEGII MARTIALE in toate tarile si atunci pot sa faca orice, sa va ia casele, sa va bage la puscarie, sa va opreasca conturile, etc. Iar inghititi narativul oficial fara sa clipiti? Putin e nebun si dictator! Hai ca e amuzant! E parte din plan, nu e nebun, nebunii sunt in spatele lui, se afla in vest si se numesc Schwab and shit.
    P.S. Care a fost prima grija a autoritatilor romane fata de refugiatii din Ucraina? Nu masa, nu casa, dar cum ii vaccineaza. Treziti-va odata!

    1. Alexandru Mihail says

      Ionuț despre ce vorbești frate? Care-i problema în a ajuta niște oameni care fug din calea războiului? Indiferent de implicații și considerații și dedesubturile unui conflict milostenia rămâne o faptă creștinească, indiferent din ce neam face parte cel pe care-l ajuți. Să ne aducem aminte că și Căpitanul a salvat un evreu de la înec…dar a da o bucată de pâine sau un pahar de apă oricui are nevoie este un lucru elementar pentru orice om care se consideră creștin…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php