Mit vs realitate în covid-ul rusesc

0 1.079

Sputnic V este sigur!”; „Putin le face jocul cu narativa COVID până se prăbușește petro-dolarul”; „Rusia este ultimul bastion al libertății!” Presa alternativă a creat o realitate alternativă despre Rusia.

Kremlin-ul a îmbrățișat aceleași „măsuri de sănătate publică” agresive care terorizează în prezent lumea occidentală – și oamenii care cred altceva sunt fie în negare, fie ocupați să fabrice scuze.

Toate cele 85 de entități federale ale Federației Ruse impun acum obligativități de vaccinare, precum și reguli prin care certificatele de „sănătate” digitale sunt necesare pentru a intra în anumite locații și instituții publice. Multe regiuni refuză îngrijirea medicală de rutină celor care nu prezintă coduri QR.La nivel federal, Kremlinul și-a manifestat suportul pentru „orice măsuri” care îi „încurajează” pe ruși să se vaccineze – în timp ce insistă că vaccinarea rămâne un act complet voluntar.

Iată o mostră de varietăți regionale ale vaccinării „voluntare” din Rusia:

În regiunea Novgorod, copiii ai căror părinți nu s-au vaccinat nu sunt primiți în cluburile de afterschool și la alte activități extra-curiculare.

Pașapoartele digitale de vaccinare vor deveni obligatorii în transportul public din Tatarstan. Noua reglementare se aplică tuturor rezidenților de peste 18 ani care nu posedă o scutire medicală.

În St.Petersburg, un test PCR negativ nu poate fi folosit pentru obținerea unui cod QR. Așadar teatrele, muzeele și restaurantele din cel de-al doilea cel mai mare oraș al Rusiei sunt rezervate exclusiv pentru vaccinați, sau pentru cei care pot dovedi o infecție anterioară.

Moscoviților cu vârsta de peste 60 de ani li s-a ordonat să se auto-izoleze până la sfârșitul lui februarie. Cei care s-au vaccinat sau fac dovada unei infecții anterioare sunt scutiți de aceste măsuri.

Și în timpul acesta citim afirmații de laudă despre rezultatele non-existente ale studiilor „pe termen lung” (sic!) de eficacitate și siguranță ale vaccinului Sputnik V – care sunt programate să se încheie pe 31 decembrie 2022.

Ca și alte vaccinuri COVID, Sputnik V a trecut la repezeală prin studiile clinice, cu un raport „interimar” constând în șase luni de date de studiu clinic folosite ca dovadă a siguranței și eficacității sale incontestabile pe termen lung. Nu a ajutat nici faptul că acest calup de date clinice deja limitate a fost măcinat de controverse (ca și de o alarmantă lipsă de transparență).

Faza III a studiilor pe vaccinuri necesită în mod tipic cel puțin cinci ani de observație. De exemplu, studiile de siguranță pe termen lung pe vaccinul J&J pentru Ebola – care utilizează aceeași platformă de vector viral Ad26 ca și Sputnik V – au început în 2016 și nu se vor încheia până în 2023.

Alexander Redko, directorul Asociației Profesionale a lucrătorilor medicali din St. Petersburg, observa în iulie că a declara vaccinul Sputnik V ca fiind „sigur”, fără a mai aștepta nici măcar încheierea studiilor clinice ultra-rapide, este o procedură la fel de științifică ca citirea în cărțile de tarot. Se înșela? Guvernul rus așa consideră.

În decembrie 2020, ministrul sănătății din Rusia anunța că încheie prematur înscrierile pentru studiile pe Sputnik V, argumentând că nu ar fi etic să administreze placebo-uri atunci când un vaccin cu capacitatea dovedită de a salva vieți este deja valabil pentru public.

„Totul a fost dovedit acum, cât pandemia este încă în curs de desfășurare”, explica Alexander Gintsburg, directorul Gamaleya Center – care a dezvoltat vaccinul Sputnik V – la doar patru luni după ce au început studiile din Faza III. (…)Guvernul rus nu are o bază de date de tip VAERS pentru a raporta și monitoriza reacțiile adverse suspectate, iar doctorii care chestionează siguranța sau eficacitatea vaccinului sunt amenințați cu amenzi exorbitante și chiar cu închisoarea.Ministrul sănătății din Argentina este la rândul său vinovat de înalte crime împotiva lui Sputnik V. În octombrie, statul sud-american dezvăluia că vaccinul emblematic rusesc era liderul național la producerea de efecte adverse, bătând competitori precum Sinopharm și AstraZeneca cu marje semnificative (raportul complet poate fi citit aici).

(…) Timp de luni de zile guvernul rusesc a insistat că este practic imposibil să fii spitalizat cu COVID dacă ești vaccinat cu schema completă. Când a devenit evident că acest lucru era o exagerare, directorul Gamaleya a pretins că 80% dintre rușii vaccinați care se îmbolnăveau de COVID au cumpărat certificate false de vaccinare și mințeau în privința statutului de vaccinare.„Există puține răspunsuri la întrebări de genul: de ce se îmbolnăvesc cei vaccinați, de ce mor vaccinații, de ce există probleme și complicații, chiar și numai după vaccinare.” comenta un oficial.Totala lipsă de transparență a impulsionat crearea de baze de date informale și canale Telegram pe care puteau fi urmărite efectele adverse. În loc să depună eforturi pentru a adresa îngrijorarea privind siguranța vaccinului, guvernul rus i-a comparat pe cetățenii preocupați cu niște teroriști.

Kremlinul și susținătorii săi creduli au insistat că nu există motive de îngrijorare cu privirea la siguranța pe termen lung, pentru că Sputnik V se bazează pe o platformă de livrare bazată pe vectori virali testați în timp pentru siguranță de Gamaleya Center. De exemplu, Kiril Dmitriev, fostul bancher Goldman Sachs educat la Harvard care conduce Fondul direct de investiții al Rusiei (și care a finanțat Sputnik V), a declarat într-un editorial publicat de Russia Today:„Rusia a beneficiat de posibilitatea de a modifica pentru COVID-19 o platformă de vaccinare cu doi vectori dezvoltată în 2015 pentru Ebola, care a trecut prin toate fazele studiilor clinice și a fost folosită pentru a învinge epidemia de Ebola din Africa în 2017.”Dar pe site-ul Sputnik V aflăm că: Aproape 2,000 de persoane din Guineea au primit injecții cu vaccinul Ebola în 2017-18 ca parte din Faza 3 a studiului clinic. (…)

Apropo: de ce s-ar lăuda Dmitriev (și propriul website al lui Sputnik V) cu injectarea a 2,000 de africani ca parte dintr-un studiu clinic organizat la un an după ce Guinea a scăpat de Ebola? Ei bine, pentru că practic acesta a fost cel mai mare triumf al lui Gamaleya – înainte de a inventa Sputnik V într-un timp record.

Sputnik V este primul vaccin „viral bazat pe vectori” al lui Gamaleya Center care a primit autorizația de urgență în afara Rusiei. Gintsburg – care e directoul Gamaleya din 1997 – nu a reușit până în prezent să lanseze pe piață un vaccin cu aprobări complete, în ciuda multiplelor încercări.

De fapt, producerea primului vaccin vectorial pe bază de adenovirus al lui Gintsburg, AdeVac-Flu, s-a soldat cu un scandal de delapidare a mai multor milioane de dolari.

„Oamenii de știință de la Gamaleya au dat copy-paste la Sputnik V de la cercetarea lor precedentă, care nu fusese acceptată de către comunitatea științifică.”O mulțime de ruși au fost impresionați și de faptul că fanul #1 al lui Sputnik V (și unul dintre finanțatorii inițiali ai vaccinului) este un bancher prietenos care încearcă să introducă în Rusia un sistem de plată bazat pe coduri QR, și mai dezvoltă și o monedă digitală în parteneriat cu JP Morgan.În iunie, emergența unei tulpini extrem de mortale numită „tulpina moscovită” – mai târziu retrogradată la rangul de „fenomen ipotetic” – a forțat autoritățile să introducă primul mandat de vaccinare obligatorie din capitala Rusiei. Au urmat apoi alte regiuni.Da, oamenii au fost nemulțumiți, dar „cazurile” de COVID au început imediat să scadă! „Decesele” de COVID s-au nivelat imediat! A fost un adevărat miracol.

Apoi s-a întâmplat ceva cu adevărat straniu: extraordinar de eficientele (dar extrem de nepopularele) măsuri coercitive COVID au încetat brusc să mai funcționeze imediat după alegerile Dumei la sfârșitul lui septembrie.

În ianuarie, președintele Rusiei a ținut o cuvântare la Forumul Economic mondial – prima cuvântare în fața respectabilului organism internațional din 2009 încoace.

Începându-și discursul cu un foarte prietenesc și intim „dragă Klaus”, Putin a rememorat cum l-a întâlnit pentru prima dată pe d-nul Schwab în 1992, și cum de atunci a participat în mod regulat la evenimentele organizate de vizionarul celei de-a patra revoluții industriale.

Putin a folosit acest discurs foarte important pentru a solicita „extinderea nivelului de testare și vaccinare” în toată lumea, și a descris COVID ca pe o amenințare existențială care necesită o strânsă cooperare internațională. Întreaga economie globală va trebui reconstruită de la temelii de către băncile centrale, din cauza acestui virus atât de distructiv și de mortal.

Suntem cu toții blocați în același panopticon controlat de oligarhi. Poate că este timpul să acceptăm acest lucru, în loc să ne prefacem că anumiți temniceri sunt mai „umani”decât alții.

Articol semnat de Riley Waggaman și tradus de Editura Contramundum

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php