PROTEST la Bruxelles pentru o Europă Liberă.

0 1.557

La Bruxelles a avut loc duminică o amplă manifestație pentru libertate, împotriva restricțiilor pandemice și a pașapoartelor de vaccinare. Anunțat sub hashtag-ul „FreeEU” (U.E. liberă sau Eliberați U.E.!), „Marșul pentru libertate” a început duminică, 5 decembrie, la gara de nord din Bruxelles, potrivit europarlamentarului Christian Terheș, care a anunțat evenimentul pe Twitter și a ieșit alături de miile protestatari în stradă. 

Totul, la doar 4 zile după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirma, fără a fi mandatată democratic în acest sens, că a venit timpul ca statele membre U.E. să se gândească la vaccinarea Covid obligatorie și să urmeze „exemplul” Austriei și Germaniei, țări unde acest „model” este implementat de politicieni în ciuda protestelor masive și a împotriva voinței poporului. Spre finalul demonstrației, au avut loc altercații cu forțele de ordine, care au încercat să-i disperseze pe manifestanți.

Mii de manifestanții …potrivit filmărilor (europarlamentarul Terheș a estimat câteva zeci de mii, n.r.) – au ieșit duminică în stradă la Bruxelles pentru a protesta împotriva restricțiilor și a impunerii certificatelor de vaccinare, la două săptămâni după o mobilizare precedentă care a degenerat în violențe din cauza polițiștilor care au vrut să disperseze manifestația, uzând de gaze lacrimogene și tunuri cu apă, potrivit Agerpres. Iar asta, deși în fruntea revoltaților se aflau și pompieri care veniseră să protesteze împotriva impunerii pașapoartelor de vaccinare. 

Marșul pentru Libertate a decurs în general pașnic după-amiază, în pofida câtorva petarde și rachete de semnalizare, sub supravegherea unui important dispozitiv de poliție. Unii dintre manifestanți au dansat pe muzică techno.Pe unele pancarte se putea citi „NU pașaportului „sanitar” discriminatoriu!”, „NU vaccinării obligatorii!”, „Vaccinuri-nu mersi!”, „COVID=genocid organizat”, „QR= svastică!”. „Spunem nu vaccinării copiilor noștri!”, a scandat un grup de femei. „Libertate, democrație!”, au mai strigat alți participanți. În mulțime se puteau distinge clar pâlcuri de steaguri românești.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php