Revoluția borfașilor farmaceutici

1 1.862

Către o Uniune Europeană a Sănătății” – așa a fost intitulată o sesiune online a grupului popularilor europeni din Parlamentul European în care au fost audiați șefii companiilor producătoare de vaccinuri covid de la Pfizer, BioNTech și CureVac, precum și comisarii europeni Margaritis Schinas, Mariya Gabriel and Stella Kyriakidis. Evenimentul online a fost transmis live pe Facebook pe 13 ianuarie.

Audiere e un mod de a spune, căci transmisia a fost un fel de Cântarea Europei Vacciniste.

Discursuri extrem de simpliste, de o propagandă care aduce aminte de cea socialistă. Oamenii buni care salvează Europa vs oamenii răi, populiștii, înfierați de Comisarul Schinas, responsabil cu „promovarea modului de viață european” (orwelliană titulatură) care ar  lupta împotriva vaccinurilor ca să-și păstreze pozițiile. Care poziții? Ce teorie a conspirației paranoică mai e și asta? Sau, cumva, reluăm vechea retorică a luptei de clasă împotriva rămășițelor ordinii burghezo-moșierești?

Întrebările moderatorilor au fost toate de tipul : „nu-i așa că e minunat vaccinul”; „nu-i așa că e minunată UE?”; „dar când vom primi mai multe vaccinuri?”

Pe Franz-Werner Hass, CEO-ul CureVac, l-au întrebat despre cât de importantă e o reacție sanitară la nivel european în contextul pandemiei. Răspunsurile au fost previzibile : „trebuie să acționăm rapid”, „autoritățile trebuie să se sincronizeze” (că intră oamenii la idei dacă văd că în unele țări e autorizat și în altele nu – chiar spune asta!), „să aprobe foarte rapid vaccinurile”. Tot el a afirmat că ceea ce s-a clădit acum ca putere de manufacturare și producție de ARNm va fi folosit global în următoarea pandemie: „ce am construit împreună cu colegii de la Pfizer și Moderna rămâne și pentru următoarea pandemie.” La care moderatoarea intervine oportun pentru a ridica următoarea minge la fileu: nu cumva legislația europeană e prea învechită, nu ține pasul și pierdem momentul oportun inovației? Haas evident că prinde ocazia pentru a dezavua faptul că vaccinurile nu sunt autorizate unitar în toate țările. În numele noii revoluți farmaceutice, căci, citez: „inovația este ca revoluția – trebuie să o rupi cu ce era acolo, deja, și să începi ceva nou, iar asta se va reflecta în modul în care va fi reglementată chestiunea”. Dând astfel senzația că literalmente corporația va face legislația revoluționară.

Singurele întrebări serioase au venit din partea unui parlamentar european din Bulgaria. El a întrebat dacă vaccinarea împiedica transmiterea virusului (dacă există suficiente date pentru a răspunde la întrebare), mai ales în contextul în care se discută despre un certificat de vaccinare ce limitează libertatea de mișcare, și cât durează zisa imunizare.Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a evitat să răspundă întâi la întrebările concrete (imunizarea, transmiterea) ci s-a lungit cu generalități auto-flatante sau teme fără legătură directă cu vaccinul. Până la urmă a răspuns și la întrebările directe: „în acest moment, studiem să vedem dacă nu cumva vaccinul împiedică transmiterea virusului, ceea ce avem nu e concludent încă”… Cât privește întrebarea despre cât durează imunitatea: „avem nevoie de mai mult timp” pentru a vedea cât durează. Sesizați ironia? Cât bla bla encomiastic, câte ode, câte lingușeli reciproce, cât entuziasm revoluționar și cum sunt ei pregătiți deja să se ia la trântă cu următoarea pandemie, iar la singurele (!) întrebări concrete, anume, dacă împiedică transmiterea virusului și cât durează imunitatea dobândită prin vaccinare, producătorul vaccinului răspunde: NU ȘTIM.

Dar în numele acestui „nu știm” suntem gata să aruncăm la coș legislația învechită, să renunțăm la principiile consacrate ale prudenței și proporționalității din sănătatea publică, și să folosim autorizări pe repede înainte și producție la scară industrială de ARNm, ca să revoluționăm farmacologic lumea.

Și toate acestea în condițiile în care membrii Parlamentului European nu au acces la contractele semnate de Comisia Europeană cu producătorii de vaccinuri covid, ci doar la o variantă redactată a acestora, fără a avea voie să o fotografieze sau copieze. Revoluției nu îi place transparența.

Cum să n-ai încredere?!

de Anghel Buturugă R3Media

1 Comment
  1. Diana says

    Totul este o farsa grosolana,o mega inselatorie planetara PT.REDUCEREA SI CONTROLUL POPULATIEI SI IMBOGATIREA BIG PHARMA!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php