Ministrul Justiției Predoiu vrea mai multe condamnări pentru “incitare la ură”

0 1.378

Ministrul Justiției tocmai a anunțat că este nemulțumit că nu s-au dat mai multe condamnări pentru infracțiunea fictivă de “incitare la ură”, pe care cei de la Gândul o numesc “incitare la ură”.

E doar o impresie … sau sistemul se pregătește să aplice cadrul legal antiromânesc pregătit în ultimii 5 ani? (217/2015, legea vexler)

Gandul:

În contextul în care autorii implicați în dosarele de incitare la ură(sic!) nu sunt pedepsiți drastic, răspunderea fiind ”infimă”, ministrul Justiției – Cătălin Predoiu – a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să analizeze oportunitatea desfășurării unui ”control tematic” cu privire la o astfel de infracțiune și nu numai.

În perioada 2014 – 2017 au fost întocmite 113 dosare de incitare la ură, însă numai două dintre persoanele vizate de procurori au fost puse sub acuzare.

Doar cinci din 77 de cazuri au ajuns în instanță, iar între anii 2016 – 2018 (până în luna martie) au fost judecate doar trei cazuri drept încălcări ale art.369 din Codul Penal (incitare la ură), numai unul finalizându-se cu o pedeapsă.

”Statisticile furnizate de Ministerul Public în perioada 2014-2017 și care se regăsesc în Raportul ECRI, elaborat de Consiliul Europei – Comisia împotriva rasismului şi intoleranţei, publicat pe data de 5 iunie 2019, arată că numai două din 113 cazuri de care s-au ocupat procurorii, conform art. 369 din Codul Penal (incitare la ură), au fost puse sub acuzare, în timp ce cinci din 77 de cazuri au fost puse sub acuzare, în timp ce cinci din 77 de cazuri au ajuns în instanță ca intrând sub incidența unor articole din O.U.G. nr. 31/2002. Acelaşi document arată că, între anii 2016 și 2018 (până în martie), numai trei cazuri au fost judecate drept încălcări ale art.369 din Codul penal, dintre care numai unul s-a soldat cu pedeapsă”, se arată în comunicatul de presă.

”Eficienţa acestui semnal depinde şi de modalitatea de aplicare a măsurilor”

Ministerul Justiției reamintește că prevenirea și combaterea inictării la ură (națională, rasială sau religioasă) – dar și la discriminare – reprezintă un ”semnal pozitiv” pe care îl dă statul român.

Însă este evident că acest semnal depinde, în ultimă instanță, nu doar de adoptarea unor măsuri specifice, în context, ci și de modalitatea de aplicare a acestor măsuri.

”În context, reamintim că prevenirea şi combatarea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare, precum şi la interzicerea organizaţiilor şi a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii corespunde cerinţelor europene în domeniu şi constituie, totodată, un semnal pozitiv dat de statul român pentru combaterea rasismului, antisemitismului şi xenofobiei. Eficienţa acestui semnal depinde în mare măsură nu doar de adoptarea de măsuri legislative, dar şi de modalitatea de aplicare a acestora”, se menționează la finalul comunicatului de presă transmis de reprezentanții Ministerului Justiției.

Vestea bună e că ‘oamenii legii’ încă n-au ajuns la retardismul vestic unde poliția ia în serios faptele de “incitare la ură”.

Vestea rea e că vine o nouă generație de funcționari școliti de Soroș care vor încuraja “cultura anulării” (cancel culture) din occident, unde ți se periază media socială și dacă ți-ai exprimat vreodată un punct de vedere conservator ești persecutat în mod activ, hărțuit și dat afara de la locul de muncă. Vă dați seama că în contextul unei majorități parlamentare USR-PNL acest viitor nu este atât de departe.

Totodată dacă s-ar aplica legea în privința incitărilor la ură, mulți oameni cinstiți vor ajunge să aibă dosare penale pentru meme postate online, lucru care nu va trece fără reacții…

Sursa: Incorect Politic

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php