Profesor universitar la București anunță că pleacă din țară după alegerea lui Fritz și a lui Clotilde

0 2.005

Profesor universitar la București anunță că pleacă din țară după alegerea lui Fritz și a lui Clotilde: Aș vrea să nu simt că trăiesc într-o țară unde oamenii nu pot să uite că au fost iobagi și nu se pot dezbăra de mentalitatea de iobagi

Horea Mihai Bădău este lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și printre altele, Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța, iar joi a anunțat că în urma rezultatelor alegerilor locale din weekend, va pleca din țară.

Mai precis, este vorba despre faptul că Timișoara l-a ales pe germanul Dominic Fritz ca primar, iar la Sectorul 1 din București a fost votată franțuzoiaca Clotilde Armand.

Horea Bădău scrie pe blogul său că a primit mailuri de la colegi din Franța care erau stupefiați că „un om cu un CV atât de slab cum este cel al lui Fritz, poate ajunge primarul unui oraș atât de mare cum este Timișoara?”.

Reacțiile au fost și mai puternice în cazul Clotildei Armand.

„La al doilea mail aflaseră că a câștigat și Clotilde Armand. Și atunci s-a dezlănțuit cumplita ironie franțuzească, mi-au scris: ”Formidabil, atunci vin și eu să fiu primar la București”! Etc…Formidabil! Adică dacă e atât de ușor la voi să ajungi primar, adică dacă oamenii sunt atât de proști și slab pregătiți încât nu există cineva mai bun decât Clotilde Armand, atunci vin și eu la voi în Bangladesh, să fiu boier….Acest ”Formidabil” ascunde tot disprețul, arată opinia care se creează despre noi ca popor, mai exact opinia că suntem un popor de mâna a doua, un popor slab pregătit, atât de slab pregătit, că nu are reprezentanți proprii mai bine pregătiți decât Clotilde și Fritz. Ne-am făcut de râs în Europa. Francezii râd de noi, cu siguranță râd și alții. Și eu m-am săturat să mă lupt cu asta. M-am săturat să văd că râd de noi, pentru că români cu studii superioare, m-am săturat să râdă de noi, pentru că românii sunt atât de proști, încât apelează la Fritz și Clotilde, pentru că nu au alte persoane mai deștepte și mai bine pregătite de atât, m-am saturat să râdă de noi pentru că românii din străinătate pleacă capul pentru bani (iar românii din țară cred că străinii sunt rasă superioară)”, a scris Horea Bădău.

Tânărul spune că în urma acestor evenimente, a hotărât să plece din țară, pentru că nu vrea să mai trăiască într-o țară în care oamenii au mentalitatea de iobagi.

De aceea, acum, mi-e rușine că sunt român.

Și, sincer, am început să mă satur să-mi fie rușine să fiu român. Aș vrea să aparțin unei nații mândre, cum sunt sârbii, care să nu spele veceuri în străinătate, să nu se umilească și să nu plece capul în fața străinilor, să nu se poarte cu ei ca și cum ar fi o rasă superioară, aș vrea să nu simt că trăiesc într-o țară unde oamenii nu pot să uite că au fost iobagi și nu se pot dezbăra de mentalitatea de iobagi”, a continuat el.

Sursa: R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php