Presiunile occidentale asupra Poloniei creștine continuă

2 2.409

Cincizeci de ambasadori şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale în Polonia au publicat duminică seară o scrisoare deschisă în care își manifestă sprijinul pentru așa numitele drepturi ale comunităţii LGBTI ( aici fiind incluse lesbienele, gay-ii, bisexualii, transsexualii şi intersexualii), transmite DPA.

Intervenția vine la câteva zile după ce peședintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va face tot ce-i stă în putere pentru a suspenda accesarea fondurilor europene de către statele membre UE care nu respectă drepturile persoanelor denumite „LGBTI” şi pentru a aduce guvernele acestor ţări în faţa justiţiei europene. Duminică, ambasadoarea SUA la Varşovia, Georgette Mosbacher, unul dintre semnatarii scrisorii, scrisese pe Twitter că drepturile omului ”nu sunt o ideologie – ele sunt universale”.

Ceea ce nu înțeleg nici Ursula von der Leyen și nici semnatarii scrisorii deschise este faptul că, mai mult decât în Occidentul moleșit de plăceri și îmbuibare, popoarele din estul continentului, care au cunoscut teroarea Comunismului și au dat milioane de victime împotrivindu-se acestuia, au păstrat mai bine și credința creștină și valorile lor naționale. Ele nu au acceptat intrarea în Uniunea Europeană pentru ca această să le impună o nouă ideologie totalitară, de astă dată întemeiată pe practici contrare moralei creștine.

Și iată că țările Europei de Est rezistă acestui tăvălug al decadenței și pervertirii morale pe care Bruxellesul – altminteri admirator al lui Karl Marx și „operei” sale – îl propagă pentru a șterge identitatea națiunilor europene. În opinia alegătorilor şi parlamentarilor conservatori din Polonia, susţinerea drepturilor LGBTI este echivalentă cu un atac asupra valorilor familiei tradiţionale.
Reacția viceministrului de externe polonez Pawel Jablonski nu a întârziat să apară tot pe Twitter. El a declarat că este deplin de acord cu mesajul scrisorii și că”fiecare fiinţă umană se bucură de nivel de protecţie egal în conformitate cu legea poloneză”, a scris Jablonski. El a reamintit însă că, potrivit Constituţiei poloneze, căsătoria reprezintă uniunea dintre o femeie şi un bărbat, iar „declararea acestei realităţi (şi în hotărârile autorităţilor locale) nu este discriminare, ci un semn de respect pentru statul de drept şi pentru valorile pe care polonezii le îndrăgesc”, a adăugat el.

Iată deci că se poate trăi, ca stat și națiune, demn și în acord cu poruncile lui Dumnezeu. Polonia constituie un exemplu în această privință, iar dârzenia cu care polonezii înțeleg să reziste în fața presiunilor europene nu poate decât să ne amintească de îndelungata rezistență împotriva comunismului sau de lupta eroică a credincioșilor polonezi împotriva represiunii roșii sub steagul Solidarității.

Totuși, evoluțiile din ultima vreme de la Bruxelles devin tot mai îngrijorătoare și ele arată că UE este pregătită să intre într-o nouă fază în ceea ce privește contondența metodelor prin care forțeează națiunile membre să accepte agenda neomarxistă, profund anticreștină, a uniunii. România va fi una din țintele acestui val represiv, cu diferența că noi, spre deosebire de polonezi, nu avem conducători demni și cu credință în Dumnezeu, ci – cu puține excepții – indivizi cu suflete de slugă, dispuși să facă tranzacții și cu cele mai sfinte noțiuni. Oricum, asistăm la evenimente care arată cum Uniunea Europeană devine un club în care va fi tot mai greu de supraviețuit în condiții demne și acord cu învățăturile creștine.

de Florin Dobrescu

Foto: Jaap Arriens / Sipa USA via AP

2 Comments
  1. Moraru Ionut says

    Ce fizionomoe de activista comunista de la CAP-ul comunal are tovarasa. Si tot asa citeste de pe foaie niste platitudini si stereotipuri vomitive ptr cretinii de la Bruxelles, neavand cacacitati intelectuale deosebite sau de memorare. Bolsevism pur.

    1. Adrian says

      Nenorocita asta a fost ministrul apărării la nemți. Nu că n-aș mai putea eu de dragul armatei germane dar a fost de o incompetență crasă în job-ul pe care l-a avut. Ca urmare a fost “promovată” în alt job unde manifestă aceeași prostie, aroganță tipică activiștilor de partid care se pricepeau la toate și nimic. Sigur că tovarășa condamnă cu toată energia atitudinea rebelă a polonezilor. Mi-aș fi dorit ca bolșevica să fi trăit în Germania anilor după 1933 …. 😏

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php