Donald Trump taie finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

0 872

Preşedintele Donald Trump a cerut, marţi, ca finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să fie oprită

După ce Rusia şi SUA au impus blocaje la intrarea călătorilor din China, la sfârşitul lunii ianuarie, OMS a criticat măsura, cerând statelor să nu oprească fluxul de călători şi mărfuri din China.

„Atacul OMS asupra restricţiilor de călătorie a pus corectitudinea politică deasupra măsurilor de salvare a vieţii”, a precizat Trump.

Preşedintele american şi-a anunţat marţi decizia în cadrul unei conferinţe de presă.

„Cheltuim 500 de milioane de dolari pe an”, a declarat Trump, subliniind faptul că regimul comunist chinez cheltuie doar 30-40 de milioane USD anual pentru finanţarea OMS.

Trump a acuzat agenţia de sănătate că se bazează prea mult pe China, în ciuda faptului că Statele Unite plătesc majoritatea finanţării.

Preşedintele american a afirmat că a renunţat să mai ceară demisia directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, menţionând că a venit timpul pentru judecată.

Trump a spus că reprezentanţii OMS nu şi-au asumat niciodată greşelile sau eşecurile, determinându-l să dispună îngheţarea finanţării în aşteptarea unei analize.

„Dacă nu putem avea încredere, deoarece asta vom primi de la OMS, ţara noastră va fi obligată să găsească alte modalităţi de a lucra cu alte ţări pentru atingerea obiectivelor de sănătate publică”, a declarat Trump.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php