Protest pentru copiii Smicală la Ambasada Finlandei de la București

0 986

Protestele în favoarea reîntoarcerii copiilor Smicală alături de mama lor au continuat tot weekendul la București. După protestul de vineri, din fața guvernului, la care s-a cerut repatrierea familiei întregite în România, deoarece copiii sunt cetățeni români, ca și mama lor, sâmbătă și duminică a fost pichetată Ambasada Finlandei.

Unul din participanții la pichetul de duminică a spus:

„Cine crede că lui nu i se poate întâmpla se înșală.”

Participanții îi cheamă pe români „să iasă din lumea virtuală și să facă ceva concret”, în lumea reală, pentru a-i sprijini pe copiii Smicală și pe mama lor.

Protestele din fața Ambasadei Finlandei vor continua în fiecare weekend, sâmbăta și duminica de la ora 13:00.

Situația este una extrem de gravă. După ce Mihai și Maria Smicală au fugit din centrele de copii în care erau ținuți separat și împotriva voinței lor, poliția i-a internat la psihiatrie.

Camelia Smicală, mama lor, se teme că va fi și ea arestată. După fuga copiilor, poliția a anchetat-o, acuzând-o că influențează copiii în mod negativ („alienare parentală”) și de aceea ei nu se pot obișnui în centre, departe de mama lor.

VIDEO

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php