An Nou binecuvântat, vă urează Fundația Ion Gavrilă Ogoranu!

0 1.060

An Nou binecuvântat! Dumnezeu să ne ajute în lupta noastră pentru Memorie, Demnitate și Identitate!

Vă mulțumim tuturor celor ce ne acordați sprijinul vostru, sub orice formă, tuturor celor ce faceți posibilă existența Fundației Ion Gavrilă Ogoranu! Rămâneți alături de noi și în acest an, plin de proiecte și obiective importante.

Ca și în 2019, vom continua să onorăm organizarea sau susținerea acțiunilor publice cu caracter memorial desfășurate cu frecvență anuală în București și în întreaga țară. Nu vor lipsi lansările de carte, proiecțiile de film și expozițiile, dar și aparițiile editoriale, aducerea la lumină a unor cărți importante pentru cunoașterea istoriei recente și pentru păstrarea vie a Memoriei celor care au luptat și s-au sacrificat pentru Libertatea și Demnitatea poporului român.

Anul acesta însă, printre alte proiecte și activități publice, vrem să impulsionăm demersurile pe lângă Ministerul Educației, în vederea introducerii studiului Comunismului și Rezistenței anticomuniste în cadrul programei școlare cel puțin la nivelul ciclului liceal de învățământ. În urmă cu două luni, scandalul din jurul atitudinilor ce au ofensat nepermis memoria victimelor Experimentului Pitești, ne-a determinat să inițiem o petiție publică la care au aderat personalități ale vieții publice românești, precum și organizații civice. Printre solicitările acestui document s-a numărat și introducerea studiului istoriei Comunismului în România în învățământul românesc. În acest sens, vom iniția întâlniri cu reprezentanții Ministerului Educației, pentru a prezenta propunerile noastre și a găsi modalitățile cele mai bune în vederea implementării lor în programa școlară.

Tot ca urmare a petiției amintite, ne vom implica pe lângă Ministerul Culturii și Parlamentul României, în vederea realizării unui muzeu al Crimelor Comunismului în România, deci altceva decât deja anunțatul Muzeu al Comunismului.

De asemenea, anul 2020 trebuie să fie anul realizării unor etape importante în cadrul proiectului Muzeul Rezistenței, inițiativă gestionată de noi, de Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, și în cadrul căreia vrem să punem pe harta inițiativelor memoriale expoziția-pilot a acestui ambițios proiect.

În fine, vă rezervăm numeroase suprize, dar despre fiecare din acestea, la timpul potrivit.

Rămâneți, așadar, alături de noi, pentru că urmează un an intens, în care nu vom avea timp să ne plictisim!

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php