Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Trump la ONU: Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor

Preşedintele Donald Trump a criticat marţi, de la tribuna Adunării Generale a ONU, politicienii care susţin globalismul în detrimentul suveranităţii naţionale, el apreciind că structurile naţionale trebuie protejate, nu înlocuite de unele suprastatale, relatează agenţiile AFP, DPA, EFE şi Reuters.

”Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care-şi protejează cetăţenii şi îşi respectă vecinii”, a spus Trump la începutul discursului său. ”Dacă vrei libertate, fii mândru de ţara ta. Dacă vrei democraţie, păstrează-ţi suveranitatea. Şi dacă vrei pace, iubeşte-ţi naţiunea”, a subliniat Trump.

În opinia sa, în prezent un număr mic de companii de social media ”acumulează o imensă putere” care este de natură să submineze libertatea de exprimare.

Pe de altă parte, Trump crede că actualul sistem economic mondial sărăceşte clasa de mijloc şi îi îmbogăţeşte şi mai mult pe cei deja înstăriţi. El a cerut în acest context reformarea sistemului comercial internaţional, despre care a estimat că ”timp de decenii a fost exploatat de naţiuni care au acţionat cu rea credinţă”.

Trump a criticat la acest capitol în special China, pe care a acuzat-o de practici comerciale neloiale, inclusiv furt de proprietate intelectuală şi a cerut Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) să nu mai includă China printre ţările în dezvoltare.

Trump a asigurat că administraţia sa nu caută război cu nicio ţară, dar îşi va apăra interesele naţionale. ”Noi dorim pace, cooperare şi beneficii reciproce cu toată lumea. Dar nu voi înceta vreodată să apăr interesele Americii”, a subliniat preşedintele american

Vorbind despre chestiunea migraţiei, preşedintele SUA a avertizat că va consolida protecţia graniţelor şi a lansat către migranţi un apel să nu mai plătească traficanţi pentru a-i strecura pe teritoriul american.

Cât despre Brexit, Trump a menţionat că SUA speră să încheie un acord comercial ”magnific” cu Regatul Unit, odată ce această ţară va ieşi din UE, discuţii în acest sens fiind în desfăşurare cu premierul Boris Johnson.

 

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=42642

Postat de pe 25 sept. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php