Platforma ÎMPREUNĂ. Campanie pentru Camelia Smicală: „România, apără-ți copiii!”

0 418

Platforma civică de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ a demarat campania „România, apără-ți copiii!”, prin care își propune să determine autoritățile române să se implice în rezolvarea problemei copiilor medicului Camelia Smicală, cetățeni români pe care statul finlandez i-a preluat în mod abuziv și ilegal din casa mamei lor și îi ține separați în două centre de copii diferite.

Prima postare a campaniei, făcută pe pagina de Facebook a Platformei ÎMPREUNĂ, conține un memoriu către autoritățile române scris în 2016 de mama Cameliei Smicală, care locuiește în județul Neamț.

Postarea a fost ștearsă de rețea în cursul zilei de luni, însă a redevenit publică după formularea unei contestații. Însă în cursul zilei de marți problemele au reapărut, platforma interzicând de data aceasta sponsorizarea postării.

Iată ce scrisoare a trimis în 2016 mama Cameliei Smicală la Autoritatea Națională pentru Drepturile Copilului și Adopție, la Ministerul Afacerilor Externe și la Ministerul de Justiție:

„Mă numesc Smicală Lucia, cu domiciliul în comuna Alexandru cel Bun, nr. 310, județ Neamț, România. Vă aduc la cunoștință următoarele:

Am o fiică, Jalaskoski Mihaela Camelia, cu adresa str. Nestorinkuya, 6D, Tampere, Finlanda, medic de 11 ani aici. Este mamă a doi copii născuți în Finlanda: Mihai, de 10 ani și jumătate, și Maria, de 9 ani și jumătate, care au fost luați abuziv de serviciul social finlandez în mai 2015, caz prezentat și la Antena1, PRO TV și pe Facebook.

După 6 luni, datorită demersurilor făcute de mamă, copiii au revenit la mamă, unde au rămas următoarele 6 luni, fără să aibă o hotărâre judecătorească în acest sens. În această perioadă a îndeplinit tot ce i s-a cerut de către protecția copilului, inclusiv s-a internat cu copiii la psihiatrie timp de zece zile pentru evaluare. Așteptam ca, în luna mai 2016, (să fie emisă -n.r.) hotărârea judecătorească în care minorii să fie redați mamei. Surpriza a sosit pe 16 mai 2016, când mama a fost chemată la protecția copilului, timp în care copiii au fost răpiți de la școală. Băiatul a fost dus în centrul pentru minori și fetita, la o familie necunoscută, împotriva voinței lor.

În hotărârea judecătorească scrie: mama își iubește prea mult copiii, copiii își iubesc prea mult mama, legătura trebuie ruptă.

Noi, bunicii: Smicală Radu, medic pediatru și Smicală Lucia, farmacistă, precum și Smicală Ionuț Radu, fratele mamei, medic și el, cerem încredințarea temporară a minorilor, având toate posibilitățile de îngrijire și creștere. Acest lucru ni se cuvine și conform Convenției de la Haga din 1996, la care Finlanda este parte.

Menționez că de la 16 mai 2016 copiii nu mai merg la școală. Școala a intervenit ca să-și încheie anul școlar, dar nu li s-a permis. Copiii sunt separați și nu au voie să comunice intre ei, nici cu familia.

Menționez că fiica mea are avocat și este un proces în derulare și vă rugăm ca această petiție tradusă să ajungă la oficialități până pe 27 mai 2016, când are loc preprocesul.

Această petiție a fost trimisă și la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopții, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul de Justiție, de unde avem promisiuni de sprijin.

Vă mulțumim ca doi bunici suparăți ce suntem și vă rugăm să ajutați doi copii nevinovați.

24 mai 2016”

via Știri pentru viață

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php