Cluj „Pride”: spectacol în care actori ce ironizează călugări taie ceapă pe o icoană cu Hristos. Jurnalistul Paul Andrei: Cu ce drept mai pretinzi toleranță, când voi faceți așa ceva?

5 640
Luni a început la Cluj-Napoca Săptămâna Mândriei minorităților sexuale, în prima zi având loc trei evenimente: o expoziție de fotografii, o istorisire a poveștilor de viață ale homosexualilor și un spectacol de teatru. Acesta din urmă a stârnit reacții puternice din cauza conținutului provocator la adresa sentimentelor și simbolurilor creștine.
În cadrul reprezentației intitulate „Eu sunt. Și?”, jucate la „Casa Tranzit” din Cluj, actorii, îmbrăcați parțial în haine călugărești ortodoxe, au tăiat ceapă pe o icoană catolică reprezentându-L pe Iisus Hristos, folosită pe post de tavă. Totul pentru a aborda „problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică”, pornind de la „situația lagărelor de concentrare pentru gay din Cecenia”, conform descrierii organizatorilor.
Spectacolul a declanșat un val de indignare în mediul on-line, dintre care cităm reacția jurnalistului Paul Gabriel Andrei, care a postat marți pe Facebook un îndemn la depunere de plângeri către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru lezarea sentimentelor comunității creștine de către acest gen de manifestări.
„Toleranță? Toleranță zero. Cred că e cazul să nu o mai dăm de gard, scuzați-mi expresia. Până aici!
Suntem în iunie, o lună confiscată de mișcarea LGBTXYZ. Cu ocazia aceste luni se întâmplă tot felul de chestii „minunate”, cum ar fi Google care-și schimbă logo-ul în culorile curcubeului, Disneyland, tărâmul copiilor, care-și închiriază spațiile unor astfel de manifestări sau parade colorate pe tot globul pământesc.
Cu lucrurile acestea poți trăi, nu ne convin unora, dar putem trece peste. Oricum nu te poți opune unei „mașinării” cu asemenea motoare.
Dar hai să vedem două poze din prima zi de la Pride Cluj-Napoca. Trei bărbați și o domnișoară îmbrăcați în haina monahală mănâncă ceva, probabil pâine, de pe o icoană cu Iisus Hristos.
Pozele fac parte din spectacolul „Eu sunt. Și?” care a fost pus în scenă ieri, de la 20:00. Actorii sunt Oana Nemeș, Bogdan Gontineac, Paul Sebastian Popa și Dragoș Lupău; dramaturgie și concept: Dan Boldea; regia: Lorán Betty. Ca să cunoaștem oamenii implicați.
În programul spectacolului scrie că acesta „abordează problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică și aproape autoironică. Spectacolul este un colaj de idei, rezultatul unei introspecții individuale și colective”
Deci ce vedem aici e ceva ironic, ne spun oamenii, nu trebuie să se simtă nimeni atacat, nicidecum nu asistăm la o blasfemie! Ei bine, ba da, eu mă simt atacat și tocmai am făcut o sesizare și la CNCD pentru așa mizerie. Aș sugera oricui să facă acest lucru. Adresa de mail a consiliului este support@cncd.org.ro.
Intrarea a fost liberă, doar copiilor sub 16 a fost interzisă. Sunt curios dacă a fost cineva la intrare să verifice vârsta participanților. Totodată aș fi curios să văd câți oameni au asistat la acest „show”, ar fi interesant. De ce nu, să vedem reportaje prin diferite publicații legate de aceste aspecte.
Cum să mai vii să pretinzi toleranță când voi faceți așa ceva? Cu ce drept te mai dai discriminat dacă tu iei la mișto simbolul cel mai de preț al creștinismului? Cum să mai acceptăm integrarea ta în mijlocul nostru dacă tu arăți că dai doi bani pe ceea ce noi respectăm mai mult?
Aștept o reacție virulentă din partea autorităților, din partea mass-mediei și din partea societății în fața acestor manifestări.
Așa ar fi normal. Dacă nu, atunci suntem toți complici. Aici nu e vorba că ești sau nu creștin, ci de capacitatea ta de a înțelege că așa ceva nu este normal, indiferent că ești ortodox, ateu, budhist, islamist sau ce mai vrei tu.
Respectă-mă ca să te respect!”, a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe contul personal de socializare.
sursa: ActiveNews
5 Comments
 1. grav says

  Liga deGeneratilor Bolnavi minTal

 2. Părintele Frecţie says

  „Jurnalistul Paul Andrei: Cu ce drept mai pretinzi toleranță, când voi faceți așa ceva?”

  Adică un fel de „Noi vă fugărim, vă blestemăm, vă înjurăm, vă discriminăm, vă omorîm pe unde vă prindem. Iar voi vreţi toleranţă. Păi cu ce drept mai pretinzi toleranță, când voi tăiaţi ceapă pe icoană?”

  Foarte logic.

  1. George says

   Dragule, dacă ai fi părinte spiritual sau părinte biologic responsabil nu ai vorbi așa.
   Aici este vorba de propagandisti ai Sodomei. Nu de homosexuali sau lezbiene. Majoritatea propagandistilor LGBT nu sunt sodomitii. Nefericiții sunt doar manipulați sau plătiți gras să facă asta. Cine te-a fugărit? Cine te-a blestemat? Cine te-a omorât…🙄?

 3. pui de dac says

  Cine v-a omorat? Dupa cate stiu aveti un lobby imens facut de multinationale gen Coca Cola, Google, Facebook care cenzureaza la greu opiniile care nu convin, Cncd -ul va sustine, un partid aflat pe cai mare care s-ar putea sa vina la putere la anul va sustine „casatoriile” ; de unde atata victimizare; aveti toata libertatea sa faceti ce vreti la voi in dormitor aveti si parade degenerate sustinute de primarii; dar chiar in halul in care sa ajungeti sa blasfemiati credinta romanilor , asta e deja prea mult…vedeti-va de viata voastra si nu mai blasfemiati ca nu avea nimeni nimic cu voi daca nu intreceati orice limita a bunului simt…

 4. George says

  Dragule, dacă ai fi părinte spiritual sau părinte biologic responsabil nu ai vorbi așa.
  Aici este vorba de propagandisti ai Sodomei. Nu de homosexuali sau lezbiene. Majoritatea propagandistilor LGBT nu sunt sodomitii. Nefericiții sunt doar manipulați sau plătiți gras să facă asta. Cine te-a fugărit? Cine te-a blestemat? Cine te-a omorât…🙄?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php