PARADOXUL CUMPLIT al IMIGRAȚIEI DIRIJATE. ACUZAȚII TERIBILE la adresa ONG-urilor. „Cu porturile deschise, am avut 15.000 DE MORȚI pe mare”

1 406

Oricât de ciudat vi s-ar părea, singura politică de succes în ceea ce privește scăderea numărului de imigranți care se îneacă în Mediterana îi aparține ministrului italian de interne Matteo Salvini.

El este singurul care a descurajat imigranții să facă periculoasa călătorie o recunoaște cu onestitate Francesco Magnano, directorul Centrului de Primire a Solicitanților de Azil de la Mineo (Sicilia) . „Din 2014 până în 2017, porturile noastre au fost deschise fără nicio limită și totuși s-au înregistrat 15 000 de decese pe mare”, a declarat Magnano cotidianului Il Giornale, adăugând că închiderea frontierei maritime de către Salvini a silit Germania și Franța să se așeze la masa negocierilor.Pe Magnano nu-l poate acuza nimeni că este un susținător al Ligii lui Salvini. Nici motive de recunoștință nu prea are pentru ministrul de Interne. Ca să mai micșoreze sumele colosale cheltuite cu imigranții, dar și pentru că numărul infracțiunilor a crescut în zonă, Salvini a decis să închidă centrul (cel mai mare din Italia) și să transfere imigranții în alte unități de primire. Cu toate astea, directorul nu-l atacă pe ministrul de Interne. E însă foarte vehement la adresa ONG-urilor care acționează în Mediterana, despre care spune că au făcut mai mult rău atât Italiei, cât și imigranților. Nu numai că au umplut țara de „orașe de carton” spre disperarea italienilor, dar au atras sute de mii de imigranți într-o adevărată capcană. „În țara noastră, există 600.000 de cereri de azil care au fost respinse.

Oamenii aceștia au pierdut nu numai dreptul la ajutor din partea statului, dar și-au pierdut statutul, sunt zombi care trăiesc în Italia. (…) Deși poate părea inuman să spunem «închidem toate porturile», mai întâi trebuie să oferim răspunsuri poporului italian pentru prezența atâtor imigranți în țară”. Mai mult, Magnano acuză ONGurile că nu fac niciun bine imigranților. Toate urletele pentru redeschiderea porturilor sunt numai demagogie. A le spune celor care doresc să ajungă în Italia că sunt liberi să o facă, așa cum susțin „biserica progresistă și radicalii de stânga”, nu înseamnă că-i ajuți pe acești oameni. Înseamnă numai că întețești activitatea epavelor care părăsesc țărmurile Africii de Nord numai ca să inunde cimitirele.

sursa:Evenimentul zilei

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php