Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri

2 574

Cenzura pe FaceBook: După acuzații grave apărute in Statel Unite legate de închiderea a 800 de profile de politicieni si activiști Facebook trece la interzicerea unor articole de știri.

 Suntem informaţi că facebook a început cenzurarea unor articole de presă şi sancţionarea celor care le-au distribuit pe pagina personală fără nici o justificare. Astfel au început să fie cenzurate şi eliminate din reţeaua facebook articole care nu au nimic comercial, pornografic sau rasist.

 Ziarul online Buciumul care conform rubrika este prezent pe internet de peste 3300 de zile ( circa 10 ani) care nu are reclamă sau linkuri dubioase; a publicat recent o ştire despre o comemorate a unei părţi a diasporei româneşti din Spania. Era vorba de parastasul anual de la Majadahonda, ţinut în memoria celor doi romani (Moţa şi Marin) morţi în războiul civil din Spania.

Unul din administratori platformei online care până de curând a avut şi o versiune publicată,domnul Florin Dobrescu a fost „sancţionat” după ce a distribuit pe pagina personală articolul publicaţiei la care este co-fondator. A fost sancționat cu 30 de zile de „închisoare FaceBook„ la fel ca ultimul postac care distribuie reclama.

Florin Dobrescu - Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri

Devine Obișnuintă

 Nu este prima oară când Facebook cenzurează articole fără motiv. Ambasada Federației Ruse i-a criticat pe cei care aduc învinuiri soldaților sovietici (care, în viziunea rușilor, ar fi “eliberat” Europa). Noi am răspuns printr-un articol postat şi pe pagina de facebook a Ambasadei. Drept consecință, postarea noastră care arăta cele două ceasuri de la mâna rusului care flutura steagul victoriei deasupra Berlinului cucerit, a fost cenzurată. Apoi s-a depus contestație, a fost anulata cenzurarea si apoi iar a fost cenzurată.

Ambasada rusa - Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri
Articolul nostru cenzurat.

 Spitalul din Dubai

De curând mişcarea Rezist a relansat campania mincinoasă „Spitalul din Dubai”, dacă în timpul referendumului hotelul Katara Towers din Quatar era prezentată ca un „spital” ( care a costat 40 milioane euro, adică cât referendumul), acuma au schimbat tactica. Acuma spun că în Dubai bani se investesc în Spitale nu în Catedrale, fapt ciudat ţinând cont că minoritatea creştină din Quatar şi Dubai e lipsită de drepturi. Ideea este că dacă ar fi spus … de ce nu construim şi noi un super hotel în loc de o catedrală impactul ar fi fost foarte mic.

Minciuna cu Spitalul din Dubai
Postarea cu Spitalul din Dubai

Prin urmare unul din moderatori noştri a pus link-ul către articolul nostru „Manipulartea: Spitalul Din Dubai” la o astfel de postare, în câteva secunde a fost atenţionat că respectivul coment a fost sancţionat pentru … reclamă.

În statele unite facebook este acuzat de un adevărat “macel”care a dus la închiderea a aproximativ 800 de pagini ale unor politicieni sau activişti.

https://razboiulinformational.ro/site/2019/01/cenzura-pe-facebook/

2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    „Se incalca standardele noastre”. Cu toata dragostea, dar „standardele” voastre sunt de cacat draga facebook
    Si pe de alta parte eu (ca si altii) vreau catedrale nu spitale. Multe catedrale.
    Vorba francezului: „question idiot, reponse idiot”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php