Platformei ÎMPREUNĂ i s-a refuzat accesul la o dezbatere despre politici educaționale

1 454

Mihai Gheorghiu, președintele Platformei civice de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ, a postat pe Facebook un anunț în care spunea că Platformei ÎMPREUNĂ i s-a refuzat accesul la o dezbatere despre politici educaționale.

Este vorba despre dezbaterea organizată azi de Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților, comisie condusă de Camelia Gavrilă (foto sus), fost Inspector Școlar Județean la Iași și actual deputat PSD.

Un angajat de la Camera Deputaților l-a anunțat pe Mihai Gheorghiu că evenimentul este destinat exclusiv autorităților publice, cu toate că unul dintre organizatori este un ONG ieșean.

Platforma ÎMPREUNĂ deține informații că ar fi fost totuși invitați și actori din zona ONG, respectiv o federație a organizațiilor de părinți. În acest caz, prezența Platformei ÎMPREUNĂ ar fi fost pe deplin îndreptățită, din moment ce deține acordul scris de la mii de părinți să îi reprezinte în relația cu autoritățile.

În plus, draftul de agendă al întâlnirii specifica și includerea în dezbatere a unor reprezentanți ai părinților.

Dar probabil că Platforma ÎMPREUNĂ nu are profilul ideologic potrivit pentru această dezbatere, din moment ce se știe prea bine că și-a ales misiunea de a stăvili introducerea educației gender și pro-homosexualitate în școlile românești

Dezbaterea a fost organizată de Comisia de Învățământ împreună cu UNICEF și Asociația HoltIS, ultimele două fiind principalii autori ai unei Strategii Naționale de Educație Parentală, propunere introdusă fraudulos pe site-ul Ministerului Educației Naționale în vara anului 2018. Propunerea a scandalizat România, deoarece considera că părinții români sunt prea conservatori pentru a-și putea crește copiii în noua lumină a progresului social (reprezentat de familiile LGBT și fluiditatea de gen).

Citește mai jos și alte articole despre Strategia de Educație Parentală creată și promovată de UNICEF și HoltIS.

Textul strategiei propus astă vară îl găsești aici.

 

1 Comment
  1. Maria says

    Stați liniștiți, că pe 1 decembrie România Mare face istorie!
    La revedere cu toate mizeriile!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php