Google, „cenzorul bun” mână-n mână cu comuniștii chinezi

1 445

Marile companii și rețele de socializare vă mint de multă vreme și Google a recunoscut asta în sfârșit.

Au afirmat multă vreme că, în ciuda preferințelor evidente pentru radicalismul de stânga ale companiei și ale angajaților săi, nu cenzurează opiniile politice ale nimănui. Aceasta este o minciună și intodeauna a fost o minciună. Și acum știm pentru că Google ne-a spus asta.

Un document intern al Google intitulat „Bunul cenzor” a intrat recent în posesia Breitbart News.

În acest document se recunoaște fără niciun echivoc că Google și alte mari companii controlează în prezent majoritatea conversațiilor online și au început o campanie masivă de cenzurare ca răspuns la ceea ce ei numesc „evenimente politice nedorite pe glob”, cum ar fi ascensiunea lui Donald Trump in S.U.A. precum și a formațiunii germane AFD, care cere imperativ oprirea politicii porților deschise a Angelei Merkel.

De asemenea se recunoaște că marile platforme Google, Facebook și Twitter au promis inițial liberă exprimare clienților lor dar tot documentul etichetează ideea de liberă exprimare pe rețelele de socializare ca fiind un „concept utopic” care a fost subminat de evenimentele globale recente.

Google, Facebook și Twitter ar fi acum prinse între două poziții incompatibile: ideea americană a unei piețe libere și nemoderate a ideilor (libera exprimare) versus „spații bine ordonate pentru siguranță și decență” care ar fi „poziția europeană” care de fapt echivalează cu cenzura.

Prima abordare este descrisă ca fiind un produs al tradiției americane care prioritizează libera exprimare pentru democrație nu decență; a doua este descrisă ca produs al tradiției europene care ar favoriza „demnitatea și decența în dauna libertății”.

Documentul explică faptul că toate marile platforme de socializare de pe internet de îndreaptă acum către „tradiția europeană”, sau cu termeni mai simpli: cenzurarea discursului politic neconvenabil…

…De asemenea, potrivit aceluiași document Google lucrează în prezent la un motor de căutare cenzurat, pentru a câștiga acces la piața chineză și a-și crește veniturile.

…Libertatea voastră de exprimare și posibilitatea de a asculta idei…este acum cenzurată de mari corporații multinaționale, pentru ca ele să facă profit în China comunistă…

…Ținta principală a „bunului cenzor” sunt evident canalele de You Tube considerate de „extremă dreaptă” iar cel mai recent și celebru caz de interdicție , la a cărui cenzurare a instigat inclusiv mass media centrală americană CNN, New York Times etc, este cel al lui Alex Jones, al cărui canal a fost pur și simplu eliminat iar arhiva emisiunilor ștearsă…

…Dar istoria nu a fost prietenoasă cu cenzorii sau cu cei care încearcă să încalce drepturile altora…

 

tradus de pe canalul YT Black Pigeon Speaks

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php