Poliția de Frontieră a permis manifestanților Marșului Centenarului să treacă vama. Interdicție are unionistul George Simion

0 635

Update: Toți reprezentanții grupului blocat în vamă de mai bine de 30 de ore au în acest moment permisiunea să treacă Prutul, mai puțin Simion George, care urmează să primească interdicție în conformitate cu legea, „după ce a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”, se arată într-un comunicat emis presei de Poliția de Frontieră.

sursa: Unimedia

Participanții la Marșul Centenar nu sunt lăsați de Poliția de Frontieră … să treacă Prutul pe jos. Noaptea trecută unioniștii au întins zeci de corturi în vama Albița-Leușeni. Deși vameșii români le-au permis să traverseze frontiera pe jos, autoritățile … au blocat accesul manifestanților, invocând inițial existența unor deficiențe tehnice în sistemul  informațional al instituției, dar și  deținerea informației operative, despre faptul că se va încerca „deturnarea Marșului Unionist prin provocări în zona cu regim special de lucru”. 

Astăzi, 27 august, la ora 13:30, Poliția de Frontieră … a venit cu un alt comunicat de presă actualizat, în care se arată că cetățenilor români, care fac parte din Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea … fiind întorși … din cauza perturbării ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere.

„Mai mulți din tinerii participanți nu s-au supus indicațiilor reprezentanților Poliției de Frontieră, prezentând în relația cu polițiștii de frontieră un comportament agresiv, dar și au creat impedimente la deplasarea mijloacelor de transport prin punctul de trecere Leușeni. În context, Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la Marșul Unirii să respecte decizia luată și să nu încerce prin metode ilegale sau acțiuni provocatoare să traverseze frontiera …”, se mai menționează în comunicat.

„Azi, de Ziua Independenței … față de Uniunea Sovietică, singurul cadou pe care ni-l dorim este să fim lăsați să continuăm marșul nostru pe jos, din care am străbătut 1200 de km. Guvernul de la Chișinău a arătat că se teme de 100 de tineri cu steaguri tricolore și care poartă tricouri cu mesaje unioniste, că se teme de anul Centenarului Marii Uniri. Noi nu ne temem de nimic pentru că știm care este direcția corectă: reîntregirea națională”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, printr-un comunicat de presă. 

Startul Marșului Centenar s-a dat pe 2 iulie, la Alba Iulia, acolo unde reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile din România  au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei Reîntregirii Neamului.

Unioniștii din România … care merg pe jos în Marșul Centenarului aveau planificată trecerea Prutului pentru duminică, 26 august, ora 19:00.

 

sursa: Ziarul de Gardă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php