Mitropolia Basarabiei: 118 tone de bunuri materiale au fost donate prin Banca de Haine

0 382

118 tone de bunuri materiale au fost donate în doi ani de la înființarea Băncii de Haine – proiect al Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Bilanțul publicat de site-ul oficial al Diaconia arată că bunurile au fost distribuite constant în 45 parohii, iar în 20 dintre acestea au fost amenajate garderobe sociale.

Proiectul de colectare publică de bunuri are scopul de a crea un mecanism autohton de solidaritate socială prin redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate și a fost implementat prin intermediul a 5 boxe amplasate în Chișinău.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia” a spus că „Banca de Haine este un exemplu prin care solidaritatea şi gesturile mici ajută cu adevărat oamenii nevoiaşi”.

Proiectul nu este doar un lanţ de distribuţie a bunurilor, dar dezvoltă iniţiative sociale în comunităţi şi chiar a fost punctul de unde au pornit adevărate structuri sociale la nivel comunitar”, a declarat Igor Belei.

Bilanțul proiectului Banca de Haine la doi ani de la înființare

În luna iulie, la doi ani de la începerea proiectului Banca de Haine Diaconia a raportat următoarele cifre:

  • 5 boxe dotate cu un mecanism special de colectare a donațiilor au fost amplasate în Chișinău;
  • 4000 kg de haine se colectează în medie lunar;
  • 20 de garderobe sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei aprovizionate cu bunuri;
  • 45 de parohii în care au fost distribuite haine;
  • 33 ONG – uri au distribuit haine pentru beneficiari;
  • 118 400 kg de bunuri donate.

Mai multe despre proiect și despre modul în care se pot face donații la Banca de Haine puteți afla pe site-ul oficial al Misiunii „Diaconia”.

 

sursa: Basilica

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php