Av. Ana-Corina Săcrieru despre decizia CJUE în cazul Coman: „Obiectul cauzei nu este legalizarea «căsătoriei» între persoane de același sex, ci recunoașterea dreptului de ședere”

0 525

Pe 5 iunie 2018, CJUE și-a anunțat decizia în cazul celor doi homosexuali care au cerut recunoașterea în România a „căsătoriei” lor încheiate în străinătate, pe motiv că „soțului” de cetățenie străină i se încalcă dreptul la ședere în România. Speța a fost trimisă de Curtea Constituțională a României către CJUE pentru clarificări referitoare strict la aplicabilitatea dreptului de reședință, care decurge din legislația europeană referitoare la libera circulație. După decizia CJUE menționată mai sus, urmează ca și CCR să se pronunțe cu privire la o eventuală recunoaștere de către legislația românească a „căsătoriei” încheiate în Belgia între cetățeanul român Coman și cetățeanul american Hamilton.

În ziua publicării deciziei CJUE, av. Ana-Corina Săcrieru a scris pe pagina sa oficială de Facebook:

Obiectul cauzei nu este legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, ci recunoașterea dreptului de ședere al soțului de același sex cu cetățeanul român, căsătoriți fiind pe teritoriul altui stat.

O decizie CJUE nu a obligat niciodată și nu poate obliga un stat membru – cum este România – nici la schimbarea unei definiții naționale (în speță, definiția căsătoriei) și nici la legalizarea unei situații nepermise pe plan național (în speță, legalizarea statutului marital al celor căsătoriți în alt stat).
Pentru că Europa în care suntem și credem este despre unitate în diversitate, conform însăși devizei UE.

Av. Ana-Corina Săcrieru mai arată că decizia CJUE privește…

EXCLUSIV dreptul de ședere și REAFIRMAREA competenței naționale în stabilirea definirii căsătoriei, ceea ce înseamnă invitație la Referendum.

Ea mai explică:

…numai Constituția face o normă juridică ce reflectă o concepție de viață să fie intangibilă la excepții de neconstituționalitate și la interpretări ale normelor comunitare cum este cea de față.

sursa: Știri pentru viață

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php