Vasile Bănescu, reclamat la CNCD pentru a doua oară în aceeași săptămână

0 404

Pe 7 mai 2018, două ONG-uri de extremă stângă au anunțat că l-au reclamat pe Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la CNCD pe motiv de discriminare rasială. Motivul invocat este că acesta nu ar fi trebuit să menționeze o situație de fapt, dovedită statistic, dintr-o comunitate de o anumită etnie, deoarece afirmațiile sale ar reprezenta discriminare.

Pe 11 mai 2017 a apărut știrea că, în ziua anterioară, o persoană atee l-a reclamat pe Vasile Bănescu pentru că se consideră discriminată de o afirmație a sa, de fapt un citat parafrazat după scriitorul Victor Hugo:

Un om fără credință este un om capabil de orice
(în original: „Cine nu crede în nimic este capabil de orice”)

Iată motivația redată aici în facsimil:

Se află Patriarhia Română și implicit Biserica Ortodoxă Română în boxa acuzaților unei noi Inchiziții Seculariste și Corect Politice?

Poate ar fi bine ca CNCD să emită certificate de liberă exprimare numai anumitor persoane despre care știe că vor întruni standardele perfecte ale „non-discriminării”, reușind să nu ofenseze nicio minoritate (ci eventual doar marea majoritate de oameni obișnuiți).

 

sursa: Știri pentru viață

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php