Stupefiant: Directoarea Centrului Rus de la București e supărată că românii îl critică pe Stalin

1 383
Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, Natalia Mujennikova (FOTO), a declarat că îi pare rău pentru că Iosif Vissarionovici Stalin este „criticat aici, uitându-se cui datorează România Transilvania”, arată un articol publicat pe pagina de facebook a instituției.

Afirmația a fost prilejuită de deschiderea unei expoziții de fotografie dedicată celui de-al doilea război mondial pe Bulevardul Lascăr Catagiu din Capitală.
Iosif Vissarionovici Stalin a fost liderul Uniunii Sovietice în momentul declașării celui de-al doilea război mondial. Împreună cu liderul Germaniei naziste, Adolf Hitler, a pus la cale și realizat „Pactul Ribbentrop – Molotov”, prin care Basarabia era smulsă României și anexată Uniunii Sovietice.
În timpul ocupației sovietice a Basarabiei, sute de mii de oameni au fost uciși în gulag, iar alții au fost întemnițați. După 23 august 1944, Uniunea Sovietică a impus un guvern pro-comunist la București, România intrând în sfera de influență rusească.
Sub conducerea lui Stalin, unii istorici estimează că au murit peste 20 de milioane de oameni în Uniunea Sovietică.
sursa: ActiveNews
1 Comment
  1. Corect says

    Corect – ati sintetizat exact ce am gandit si eu cand am vazut titlul articolului. am remarct si eu obsesia asta bolnava a rusilor pentru bestia gruzina si ce mi s-a parut si mai infiorator este ca am vazut un documentar in care un batran defila cu tabloul monstrului prin biserica si printr-o piata alaturata impreuna cu un ditai alai de alti batrani iar un calugar (sper totusi ca era vreun infiltrat in haine de calugar) s-a apropiat si s-a inchinat la tablou si a sarutat scarnavia. Un singur rus mai tanar a reactionat si le-a reprosat crimele odiosului mentionand ca bunicii lui au pierit impreuna cu atatia rusi crestini ortodocsi in gulagurile fiarei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php