Sondaj în SUA: Peste 80% dintre americani sprijină naționalismul economic al președintelui Trump

1 436
Decizia președintelui Donald Trump de a impune taxe pentru importurile de oțel și aluminiu, o măsură protecționistă care irită UE, crește popularitatea liderului SUA printre compatrioți. Un sondaj  Harvard-Harris arată că 83% dintre americani spun că susțin naționalismul economic al președintelui Trump, scrie Breitbart.com.

Decizia protecționistă luată de Trump spune că importurile de oțel vor fi taxate cu 25%, iar cele din aluminiu cu 10%. Importurile din Canada și Mexic vor fi scutite deocamdată, iar cu celelalte țări Statele Unite sunt dispuse să negocieze. Semnată de președintele Donald Trump miercuri, în cadrul unei ceremonii, la Casa Albă,  măsura va intra în vigoare peste două săptămâni.
Un sondaj efectuat de Harvard-Harris arată că aproximativ 83% dintre americanii chestionați au declarat că au sprijinit eforturile lui Trump de a proteja industria americană de ceea ce președintele numește practici comerciale agresive ale altor țări, în urma unor arcorduri care au îngenunchiat clasa de mijloc din America.
Naționalismul economic comercial al lui Trump este și mai popular printre alegătorii republicani, un bloc de votanți care este greșit interpretat ca fiind alcătuit din susținători convinși ai comerțului liber și ai intereselor corporatiste.
Aproximativ 93% dintre alegătorii republicani afirmă că sprijină puternic sau într-o oarecare măsură planurile lui Trump de a renegocia comerțul liber astfel încât beneficiarii să fie muncitorii americani și pentru a împiedica companiile multinaționale să se miște cu ușurință în străinătate.
sursa: ActiveNews
1 Comment
  1. IO...gereules says

    Vazand aceste procente de taxa imediat te gandesti la ce fel de taxe,dobanzi supun bancile,sucursalele de credit(toate credit cardurile)si alti”binefacatori”,pe amartul de om care vrea sa imprumute bani de la acestea.Dobanzile ajung uneori pana 50%.E incredibil cata lacomie,dispret si ura chiar contin aceste dobanzi.Pentru asa ceva prin anii ’50 se facea puscarie grea.Acum jidanii,principalii beneficiari al acestor imprumuturi sant sustinuti de legile iudaice care le permit sa jupoae omenirea.Taxele pe care le propun Trump si Adminstratia sa sant prea mici fata de dobanzile acordate la credite.Si alteceva,dac vrei sa pastrezi bani in vreo banca pentru zile negre,bancile ati acorda o domanda de 1%,este increddibil,jignitor,urlator la cer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php