Răsturnare de situație: Rușii îl acuză pe Dodon de rusofobie

0 378

Duma de Stat îl acuză pe Dodon de ipocrizie. Cel puţin asta sugerează, în esenţă, prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri cu statele CSI, Constantin Zatulin, când afirmă că Dodon „este solidar cu acţiunile rusofobe” ale guvernului de la Chişinău, mai cu seamă în chestiunea instituirii punctelor comune moldo-ucrainene de trecere şi control pe sectorul transnistrean al frontierei cu Ucraina. Declaraţia a fost făcută în cadrul şedinţei de azi a parlamentului rus scrie DESCHIDE.MD

Zatulin a declarat că punctele comune de trecere şi control, instituite la hotarul dintre Transnistria şi Ucraina, a fost făcută „pentru a bloca republica moldovenească nistreană”. „La acest subiect – a adăugat sursa citată – toate instituțiile … inclusiv Dodon”

Oficialul rus a reamintit și inițiativa anunţată de Andrian Candu cu privire la estimarea costurilor ocupării Transnistriei de către Federația Rusă.

„Pentru ocupația sovietică el (Candu – n.red) până când nu ne dă nota de plată, dar se mai gândește. Dar iată pentru pacificatori, care au oprit vărsările de sânge, ne propune să le plătim”, a mai spus Zatulin.

Amintim că Andrian Candu a anunțat despre intenția de a angaja o companie juridică internațională, care să estimeze pagubele ocupației ruse în Transnistria, precizând că pacificatorii ruși sunt, de fapt, o „forță de ocupație”.

Drept reacție, Rusia a spus că trebuie să se plătească pentru „pacificatorii” ruși care „menţin pacea” în regiunea separatistă din stânga Nistrului.

 

via Timpul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php