Polonia oferă o lecție Europei:Guvernul de la Varșovia vrea abrogarea prescrierii crimelor comunismului

2 551

Polonezii nu suferă de marxism. Ei au demnitate. Guvernul conservator de la Varșovia vrea să abroge legea cu privire la prescrierea crimelor comise în timpul regimului comunist, lege introdusă în 1997 de executivul de stânga aflat la acea vreme la putere în Polonia, transmit AFP și PAP.

Imagini pentru Zbigniew Ziobro

Ministrul justiției Zbigniew Ziobro, care este și procuror-general al Poloniei, a sesizat Tribunalul Constituțional pe subiectul dispozițiilor din Codul Penal care dau „garanții de impunitate” funcționarilor regimului comunist din perioada 1944 și 1989.

Sunt vizate infracțiuni pasibile de 5 ani de închisoare, precum torturi și alte forme de tratament crud, inuman sau degradant, comise intenționat de funcționari ai poliției politice contra unor militanți anticomuniști.

Potrivit lui Ziobro, autorii acestor crime au beneficiat de „omisiuni voluntare ale urmăririi în justiție„, relatează Agerpres.

 

sursa: NapocaNews

2 Comments
  1. Moraru says

    Demnitate și cinste. Bravo lor.

  2. Moraru says

    În România când începe curățenia? Aș vrea să plec în Polonia, dar nu pot, nu e neamul meu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php