„Precum revoluţia comunistă, lupta cu discriminarea continuă şi după reuşită, pentru a păstra puterea”

2 394

Reproducem mai jos o meditaţie despre corectitudinea politică şi efectele ei la ora actuală: demolarea statuilor şi a statutului figurilor istorice, provocarea ierarhiilor ştiinţifice, interzicerea libertăţii de exprimare:

https://youtu.be/e2Jh4nZhy-8

Legislația anti-discriminare și libertatea de exprimare (free speech) au fost gândite în occident ca mijloace de protecție a membrilor minorităților ce riscă opresiunea majorității, respectiv a celor care profesează un discurs contrar celui oficial sau celui dominant în societate.

Între timp minoritățile au ajuns să fie acceptate iar discursul contra-cultural a devenit el însuși oficial și cultură dominantă.

Cu toate acestea, lupta cu discriminarea continuă sub forma privilegierii minorităților și a discriminării lor pozitive iar libertatea de exprimare rămâne unidirecțională: e acceptată doar în termenii deveniți mainstream ai fostei contra-culturi, dar nu și în termenii care o contestă.

Asta îmi aduce aminte de paradoxurile comunismului: deși revoluția a învins, ea e permanentă iar lupta cu dușmanul de clasă se ascute deși acesta nu mai există ori s-a resemnat demult.

În fond, atât lupta contra discriminării minorităților (dusă de cei care le instrumentalizează) cât și free-speech se dovedesc a fi fost doar mijloace de dobândire a puterii și de păstrare a controlului.

 

Sursa: Cristina Popescu

2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Ce Dumnezeu atata mirare??? Nu au aceleasi origini cele doua miscari satanice?? Nu sunt inventate de aceeasi oameni? Pai atunci nu e normal sa aiba aceleasi caraceristici?

  2. Dikirion says

    Pai e o mare greseala din partea lor pentru ca te silesc sa lupti pana la capat fiindca indiviizi nu se potolesc nici macar dupa ce vorba domniilor voastre „deși acesta (dusmanul n.a.) nu mai există ori s-a resemnat demult” si deci chiar daca ei castiga totusi prin faptul ca mentin aceasta stare conflictuala vor sfarsi prin a pierde caci fie se vor macina singuri, fie vor atrage atentia asupra lor prin slabiciunea pe care o manifesta si vor fi atacati caci sunt slabi, fie vor exaspera populatia cu tampeniile lor si vor fi din nou nimiciti!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php