Corectitudinea politică își face loc și în manualele de istorie. EVZ: Elevii de clasa a V-a vor învăța de cinci ori mai mult despre ISLAM decât despre CREȘTINISM

2 473
Evenimentul Zilei atrage atenția asupra unei situații greu de calificat cu care se confruntă educația din România. Studiind cele șapte manuale alternative de istorie pentru clasa a V-a, jurnaliștii de la Evenimentul Zilei  au aflat că „Creștinismul este tratat ca ruda săracă și urâtă a Imperiului Roman, în timp ce Islamul se lăfăie într-un capitol numai al lui”. 

Cum justifică Ministerul Educației acest lucru? Explicația apare negru pe alb în programa școlară:
„Accentul este pus pe diversitate și pe acceptarea și valorizarea acesteia. În ciclul gimnazial (disciplina istorie – n.m.) își asumă să stimuleze acceptarea multiculturalității și a perspectivelor multiple.”
Noua programă școlară pentru gimnaziu a fost aprobată prin ordinul de ministru 3393, din 28.02.2017. În conformitate cu aceasta, manualele alternative pentru clasa a V-a alocă o singură pagină Creștinismului și un capitol întreg Islamului.
2 Comments
  1. Adrian says

    RUȘINEEEEE! Nenorociților !!!!! Vânzători de Iisus, iude blestemate ! Cum de vă mai rabdă pământul…

  2. Dacul Liber says

    De când a propagat falsul profet mohamad ereziile sale satanice ,au inceput și s-au răspândit războaiele islamiste impotriva tuturor culturilor ce au ajuns în zona de confluența cu islamul care nu este „o religie a păcii” cum se zice la tembelizor! Au uitat oare eunucii din parlament și ministere de turcii și tătarii care au prădat atâtea secole Țările Române și Europa?Un Nu hotărât ,impotriva islamului!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php