Donald Trump în apărarea agendei naţionaliste în discursul de la O.N.U.: „Toţi liderii responsabili au obligaţia să-şi slujească proprii cetăţeni, şi statul-naţiune rămâne cel mai bune vehicul de elevare a condiţiei umane”

4 534

Într-un puternic discurs naţionalist adresat marţi Adunării Generale a O.N.U. preşedintele Trump şi-a apărat cu fervoare agenda „America prima” şi a făcut un apel la celelalte naţiuni de a pune accent pe suveranitatea lor ca fundaţie pentru cooperarea internaţională, scrie Breitbart News.

https://youtu.be/3gqyPOuVHD0

„În America poporul guvernează, poporul conduce şi poporul este suveran. Am fost ales nu pentru a lua puterea, ci pentru a da puterea poporului american unde îi este locul,” a spus el adăugând că administraţia sa reînnoieşte acest „principiu fondator al suveranităţii”.

Însă Trump a evidenţiat că „America prima” nu înseamnă „America singură” şi a explicat că celelalte naţiuni ar trebui să-şi preţuiască suveranitatea ca pe un punct forte de construcţie în cooperarea internaţională.

„Ca preşedinte al Statelor Unite întotdeauna voi pune America pe primul plan, exact cum şi dumneavoastră ca lideri ai ţărilor dumneavoastră veţi pune şi ar trebui să puneţi întotdeauna ţările dumneavoastră pe primul plan.” a spus el, unul din puţinele momente urmate de aplauze.

„Toţi liderii responsabili au obligaţia să-şi slujească proprii cetăţeni, şi statul-naţiune rămâne cel mai bune vehicul de elevare a condiţiei umane”

De la părăsirea Casei Albe de către strategul-şef Steve Bannon în august, a fost neclar în ce măsură Trump va rămâne fidel agendei care l-a făcut preşedinte. El a sporit prezenţa Americii în Afganistan, a ezitat în privinţa anulării DACA (legiferare a unor imigranţi ilegali începută de administraţia Obama n.n.) iar administraţia sa a dat semnale că S.U.A. ar putea să nu părăsească Acordul climatic de la Paris.

Dar discursul de marţi, redactat conform unor surse de consilierul Stephen Miller – unul dintre puţinii naţionalişti economici rămaşi în administraţie responsabil şi de discursul la fel de puternic al lui Trump din iulie – a fost o întoarcere la formă şi un discurs care va fi cel mai probabil apreciat de suporterii agendei „America prima”.

„Atât timp cât voi fi în această funcţie voi apăra interesele Americii mai mult decât orice altceva, dar în îndeplinirea obligaţiilor noastre faţă de propriile naţiuni realizăm de asemenea că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate naţiunile pot fi suverane, prospere şi sigure” a spus el.

În discursul de aproximativ 40 de minute, Trump a apreciat ideile fondatoare ale O.N.U. şi a evidenţiat rolul S.U.A. în fondarea ei- dar a avertizat că în timpul mandatului său S.U.A. nu se va lăsa dezavantajată, sub masca globalismului şi a prieteniei internaţionale.

„Statele Unite vor fi întotdeauna un prieten extraordinar al lumii şi în special al aliaţilor săi” a spus el, dar a avertizat ” nu se va mai putea profita de noi sau nu vom mai încheia vreun acord din care să beneficieze o singură parte iar Statele Unite să nu primească nimic în schimb”

El a criticat în mod special acordul cu Iranul din era Obama ca fiind „o ruşine” pentru Statele Unite şi a avertizat, ” nu cred că va fi ultima oară când veţi auzi despre el”. Administraţia va decide în octombrie dacă va declara că Iranul respectă termenii acordului, iar Trump a dat semnale că el va denunţa acordul cu republica islamică.

Totuşi Trump a făcut un apel ca ţările să coopereze, să fie unite nu doar să co-existe. În special el a lansat un apel către comunitatea internaţională să reacţioneze la adresa regimurilor dictatoriale ca cele din Iran şi Coreea de Nord.

„Dacă cei mulţi şi buni nu îi vor înfrunta pe cei puţini şi răi, răul va triumfa” a spus el. E a avut un discurs dur la adresa Coreei de Nord în mod special, avertizând că S.U.A. „vor distruge total” regimul nord-coreean dacă vor fi atacate. „Omul rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său” a spus Trump referindu-se la dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.

Dar echilibrând apărarea agendei „America prima” cu o mână întinsă comunităţii internaţionale, Trump şi-a încheiat discursul într-o notă conciliantă, chemând comunitatea internaţională să dea un mesaj hotărât, unit lumii:
„Deci să fie aceasta misiunea noastră şi să fie acesta mesajul nostru adresat lumii: vom lupta împreună, sacrifica împreună şi vom lua atitudine împreună pentru pace, pentru libertate, pentru dreptate, pentru familie, pentru umanitate şi pentru Dumnezeu Atotputernicul care ne-a creat pe toţi”

 

4 Comments
 1. Liliana says

  Doamne ajută! Există din nou în lume, un președinte care apără adevăratele valori: familia, națiunea, Dumnezeu ! și de aici decurg: libertatea, dreptatea și tot ce ține de latura frumoasă a umanității.

 2. IO...gereules says

  Libertatea este inteleasa in mod diferit de catre cei cu adevarul in brate fata de cei fatarnici,falsi si criminali,care vor sa puna stapanire pe lume.Un filozof neamt spunea ca”libertatea este necesitatea inteleasa”Necesitatea este o stare omeneasca de sorginte divina,nu o”necesitate”a junglei.Omul spre deosebire de animal are judecata,creierul sau din dotarea dumnezeirii,spre deosebire ce cel salbatec,judeca si judeca dupa legile lasate de Dumnezeu.Numai mediul social infectat cu microbii neomeniei cu parazitii fiarelor salbatice deghizate in oameni creaza o libertate a ei,a fiarelor.Trump incearca sa lamureasca lumea de pe intreg Mapamondul ca oamenii sant oameni si trebue sa ramana asa cum ia creat Dumnezeu.Oare acest om este cu adevarat providential?Dumnezeu sa-i dea putere si viata lunga si sa-si lase mostenitori spirituali cat mai numerosi prin toate tarile conduse de patrioti asa cum bine accentueazaa Marele Presedinte al SUA.

 3. Mihai says

  Câteva gânduri rătăcite ca să nu ne bucurăm prea repede!

  Nu vreau să trag concluzii pripite în privința speranței Trump-iste, dar declarațiile de la tribuna Națiunilor Unite, parcă încep să se contureze ca fiind un dans aerian și amețitor cu șarpele milenar!

  Sigur, naționalismul și suveranitatea au fost refrenele melodiei de fond al acestui mare recital a cărui refrene încetau subit, atunci când făcea referire la anumite state (suverane)! Sloganul „Make America Great Again”, parcă începe să semene mai mult cu un ordin dat întregii omeniri, sau în cel mai bun caz, o invitație politicoasă la aliniere neîntârziată!

  Lăsând la o parte faptul că a vorbit despre un presupus „Rocket Man”, făcând aluzie probabil la filmul lui Stanley Kubrick (Dr. Strangelove), și posibilitatea transformării Coreei de Nord într-un nou deșert arid din sudul Asiei; opoziția renăscută împotriva eliberării totale și reale a poporului Sirian de sub tirania globalistă, și securizarea acestuia prin parteneriatul „suveran” acordat de Iran, începe să dezvaluie o latură mai puțin hazlie a locatarului de la Casa Albă.

  Discursul lui Trump a fost de asemenea prilejul să aflăm, nu fără mirare, că Israelul nu mai este agresorul principal în Orientul „Apropriat” cum bine a rectificat Domnul Zărnescu, și că de fapt s-ar afla în mare pericol de dispariție (shit!) – să înțelegem că statul Israel a existat vreodată, sau că evreii de acolo și de pretutindeni suferă fără încetare de 5000 de ani? Dar dacă Palestinienii și-au revoluționat tehnologiile „Stealth” de aruncare cu praștia într-un hal în care, chiar și extinderea ilegală a teritoriilor ocupate ar fi în pericol?!

  În tot cazul, Caporegime Netanyahu, părea mai mult decât mulțumit de constatarea făcută de prietenul prietenilor lui, foștii colegi de pe piața imobiliară din New-York (…). Nu putem să uităm nici declarația lui Theresa May din luna mai, când spunea: Israel trebuie să fie considerat un model pentru omenire, trebuie protegat și britanicii trebuie să-și manifeste mândria pentru declarația Balfour (mdr)!

  Dar să mergem la țintă, doar așa, de dragul datului cu părerea:

  În ultimii zece ani, în lume, dar mai ales în vestul Europei și S.U.A, tot mai mulți oameni au început să înțeleagă că guvernele nu sunt în slujba popoarele, ba chiar întreprind frenetic impotriva lor, și asta de ceva vreme!
  Această nouă stare de conștientizare generalizată a fost accentuată de situația tot mai mizerabilă din occident, precaritatea, lipsa locurilor de muncă, demoralizarea constantă, genocidul alb, atentate pseudo-teroriste… care, datorită noilor tehnologii de comunicare au devenit cunoscute în lumea largă, dând ocazia fiecărui om sănătos mental să înțeleagă că nu a existat niciodată „teorie”, ci doar o conspirație împotriva popoarelor. Până și Trump a spus-o: „viitorul aparține celor care (sic) au înțeles că natiunile trebuie să fie suverane – popoarele trebuie să-și recapete puterea confiscată de elite”. Practic prin aceste două fraze, Trump a salvat de la înec întreaga comunitate de asa ziși „teoreticieni” ai complotului!

  Pe lîngă frustrarea creată, în occident mai ales, datorită lipsei de răbdare specifică parazițiilor milenari, fără să-și dea seama, oculta a reusit să-l transforme pe Vladimir Putin (cel mai mare trădător din istoria „aleșilor”) în erou internațional. Președintele Putin devenind în mintea occidentalului de rând, salvatorul popoarelor îngenuncheate, apărătorul creștinismului original, a identității, dusmanul sodomițiilor, și să nu uităm, singurul lider care a avut curajul să spună că primul guvern bolșevic a fost o construcție evreiască finanțată de Wall Street… și câte și mai câte calități recunoscute și aprobate de tot mai mulți cetățeni ai lumii care, încep să înțeleagă că dușmanul lor nu se află în nord, ci mai degrabă în sud-vest pe o axă ascendentă tăind Europa în două.

  În concluzie:

  Din cauza pierderii leadership-ului moral, economic și militar, cu un punct de comemorare situat la 9.11(Ground Zero); întreaga structură de dominare fiind în primejdie, luările de poziții multilaterale tot mai agresive împotriva „exigențelor” impuse cu forța în Europa după macelul financiar din WW2; BRICS-ul trecând și el pe aici cu proiectul de „petro-dedolarizare” a economiei mondiale, dar și capacitatea acerbă de transmitere a informațiilor atât reale cât și false, explozia pozitivă a partidelor de extremă dreapta în U.E, etc. Oare toate aceste pericole conjugate de destrămare a imperiului cosmopolit, nu au dat ca și rezultat nașterea prematură a unui fals providențial fără pereche?

  Oare proprietarii hotelului American, nu cumva au creat (de la falimentul Cazinoului Taj Mahal Resorts din Atlantic City în 2014) propriul rebel anti-sistem, anti-teza perfectă, îngerul păzitor – cel puțin până reusesc să anihileze „Ursul Siberian”, și să-și repare greșelile de parcurs făcute din anii 90 încoace?

  Un lucru e sigur, paranteza Donald J. Trump rămâne deschisă, iar datoria noastră este să rămânem vigilenți!

  Mihai Serban
  „Manifest Cartea Neagră a României (Ed. DacoRomână, 2017)”

 4. Mihai says

  Bună ziua,
  Am încercat să postez un comentariu pe situl dumneavoastră, din păcate nu apare. Sigur, nu e foarte optimist, dar consider că oferă o abordare mai puțin emoțională, și, din această cauză, mai profundă, în folosul nostru!
  Știți, bucuria de tip „instant”, în cele mai multe cazuri, ascunde dezamăgire!
  Vă multumesc și vă doresc succes în continuare!

  Mihai Serban

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php