Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei alături de victimele atacului din Barcelona. A fost lansat un îndemn la donare de sânge

0 436

Episcopia Spaniei şi Portugaliei, prin Chiriarhul ei, îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de poporul spaniol greu încercat în urma atacului terorist din 17 august 2017, rugând pe Dumnezeu să aibă în pază acest popor atât de ospitalier cu cei străini.

Imagini pentru Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei ips timotei

Prin intermediul unui mesaj adresat cu acest prilej, PS Timotei îndeamnă pe românii din Spania care au această posibilitate, să meargă în spitalele din Barcelona și să doneze sânge, răspunzând astfel unui apel al autorităților medicale locale.

În acelaşi document emis presei, Ierarhul face un apel către toți preoții și credincioșii din Spania să pomenească la slujbe și în rugăciune pe cei ce sunt victime nevinovate ale acestui atac terorist.

Exprimându-ne solidaritatea cu populația din Barcelona și cu toți cei ce locuiesc în Spania, ne rugăm Domnului Hristos să odihnească în pace sufletele celor decedați și să aducă vindecare celor răniți în atentatul terorist din capitala Cataluniei¸ transmite Chiriarhul locului.

Protoieria Ortodoxă Română a Cataluniei şi-a exprimat, la rândul ei, solidaritatea cu victimele tragicului eveniment şi a reiterat îndemnul la donare de sânge.

În mod special, Parohia Ortodoxă Română Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Barcelona pune la dispoziţia celor care au nevoie de informaţii şi ajutor medical următorul număr de telefon: 0034-650318404.

Parohia se află în contact permanent cu autorităţile consulare româneşti, dar şi cu autorităţile oraşului Barcelona pentru o coordonare cât mai bună în asemenea situaţii de urgenţă. Pe această cale transmitem condoleanţe Primăriei Oraşului Barcelona şi minunaţilor ei cetăţeni pentru deosebita unitate de care au dat dovadă în aceste clipe de încercare. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască iertare celor decedaţi în acest atentat şi sănatate celor aflaţi în grea suferinţă, se menţionează în comunicat.

 

sursa: Basilica

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php