Irlanda: Puterea politică atacă virulent legile care protejează copiii nenăscuți

0 399

Adunarea Cetățenească din Irlanda recomandă legalizarea avortului

Demonstrație pro-life în Dublin, Irlanda, 2013

Adunarea Cetățenească, un organ cu rol consultativ, a emis o recomandare pentru legalizarea avortului în Republica Irlanda. Comitetul alcătuit din 99 de cetățeni a fost însărcinat cu emiterea unor recomandări pentru legislativ privind Amendamentul Opt al Constituției Irlandei, care protejează viața copilului nenăscut la paritate cu cea a oricărei alte persoane. Adunarea a votat astfel cu 52 la 29 voturi, cerând accesul nerestricționat la avort, cu 25 din cei 52 favorabili avortului în primul trimestru, 23 în favoarea unei limite de 22 de săptămâni și 4 favorizând avortul fără nicio limită de vârstă a sarcinii. În raportul care urmează să fie prezentat Parlamentului până la finalul lunii iunie, d-na judecător Laffoy, magistrat al Curții Supreme și președinta Adunării Cetățenești, va recomanda Parlamentului ca avortul să fie legalizat pentru primul trimestru de sarcină. Dacă votul va fi favorabil, Irlanda va organiza un referendum pentru abrogarea celui de-al Optulea Amendament. Miniștrii cabinetului irlandez au răspuns pozitiv recomandărilor, cerând ca votul să aibă loc în maxim un an.

Ministrul Sănătății vizează închiderea unor centre de criză de sarcină

Simon Harris, ministrul irlandez al Sănătății, intenționează să închidă câteva centre de criză de sarcină pro-viață în urma unei investigații care a arătat că consilierii acestora fac legătură între avort și traumă, cancer de sân și depresie. The Times a acuzat centrele de manipularea informației și de furnizarea de ecografii gratuite pentru a convinge femeile să aleagă viața. În Irlanda avortul este prohibit cu excepția unor cazuri foarte rare, dar unele femei merg în Marea Britanie pentru a avorta.
Investigația sub acoperire a cotidianului The Times a vizat consilieri de la centrul ‘Ask Majella’ operat de Human Life International. Patrick McCrystal, directorul pentru Irlanda, afirmă că nu este surprins de dezvăluiri din presă. „’Ask Majella’ este una din puținele organizații care susțin femeile și le spun întregul adevăr despre umanitatea copilului nenăscut și despre natura oribilă a avortului,” a afirmat McCrystal.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php