Solidaritate cu doctorița Camelia Smicală. Marș al tăcerii la Piatra Neamț

0 547
Zeci de oameni din Piatra Neamț au ieșit sâmbătă, în stradă, sensibilizați de drama româncei Camelia Smicală, căreia statul finlandez i-a luat cei doi copii. Au pornit într-un marș al tăcerii, în semn de solidaritate cu doctorița româncă din Finlanda, care luptă cu statul finlalndez să-și ia copiii înapoi. Pentru că a avut curaj să înfrunte autoritățile, românca a fost recent condamnată la închisoare cu suspendare sub acuzația că a agresat autoritățile finlandeze, informează tvr.

La protest a fost prezent și protopopul de Piatra Neamț, Valentin Tofan, alături de starețul Mănăstirii Petru Vodă, părintele Hariton Negrea.
Imaginile filmate în momentul în care statul finlandez i-a preluat pe cei doi minori sunt șocante. Acum, Camelia Smicală este cea acuzată că i-a agresat pe agenții autorității din Finlanda, că și-a defăimat fostul soț și că ar fi atentat la viața acestuia prin mediatizarea conflictului. Și a fost condamnată, pe 28 aprilie, în primă instanță, la 6 luni de închisoare cu suspendare, dar a făcut recurs. Mai mult, femeia spune că este amenințată, mașina sa fiind stropită cu benzină.
Doctorița din Neamț spune însă că viața ei și a copiilor  a fost în pericol cât timp a fost căsătorită cu cetățeanul finlandez.
Copiii Cameliei sunt internați în două centre de plasament, aflate la o distanță de 20 de kilometri unul de celalat. Iar mama îi poate vedea o dată la 3 săptămâni, timp de o oră și jumătate.
Și mama Cameliei Smicală, Lucia Smicală, a decis să susțină în stradă, printr-un protest al disperării, cauza fiicei ei. Bunica celor doi copii luați de statul finlandez de lângă mama lor protestează, singură, de câteva zile, în centrul orașului Piatra Neamț, în speranța că statul român o va ajuta să își recupereze nepoții. Și că oamenii nu vor rămâne insensibili în fața acestei drame.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php