De ce trebuie să fie retras Hans Klemm, adjunctul ambasadorului rus Valeri Kuzmin

1 504

Preluăm aici un articol interesant din ce a mai rămas din presa română, un articol-avertisment despre cum un pseudo-ambasador al Statelor Unite poate să lucreze chiar împotriva ţării sale. Nu este singurul, însă: la Chişinău sau Skopje, agenţi acoperiţi ai Reţelei Soros sau chiar ai altor state decât cel pe care îl reprezintă ca diplomaţi lucrează sub steagul SUA subminând interesele naţionale americane şi pe cele ale ţărilor pe care le virusează. Aşteptăm, şi noi, retragerea diplomatului-parazit Hans Klemm.

Derbedeii de la Ambasadele Rusiei și Americii, negaționiști ai holocaustului românesc

DE VICTOR RONCEA

Dacă nu am putut plăti atunci răul ce ni s-a făcut, de-atâta să avem grijă: măcar să nu uităm!” – Nicolae Iorga

Nerușinați ambasadori ne-au mai dat Putin și Obama, acești Romeo și Julieta ai politicii mondiale. Până și la cum le sună numele pe caldarâmul bucureștean se aseamănă, nu numai la neobrăzare: Kuzmin și Klemm. Kuz-min – Klemmm, Kuz-min – Klemmm, așa se aude cand ies cei doi Pat și Patașon din oficinele Mini-ministerelor Adevărului, ca să mărșăluiască braț la braț pe Kiseleff, care spre Guvern, care spre MAE. “Dialoguri constructive” și “dezghețuri majore” au loc apoi, instantaneu, cu revărsare direct în capul nostru de “stupid people”, ca să citez un clasic al ticăloșiei. Cine a mai văzut așa ceva? În ce Bantustan al lumii merge vreun ambasador român să dea directive și să întoarcă soldăței de plumb cu cheița de și pe la spate? A devenit Conventia de la Viena cu privire la relațiile diplomatice o hârtie igienică pentru cei doi “guvernatori” care și-au împărțit România după bunul lor plac? Dar oare la MAE se mai știe ce zice textul Convenției? Să le amintim noi: “Fără prejudiciul privilegiilor și imunităților lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii și imunitați au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.” E drept, nicăieri nu scrie că diplomatul e obligatoriu să aibă și bun simț pentru a respecta Istoria și demnitatea națională a statului care îl primește, cu ospitalitate. Se presupune că bunul simț este un atribut al diplomației. Nu și în cazul cuplului nostru “atomic”, Kuz-min – Klemmm.

Chiar dacă au program de aprozar, conform paginii de Facebook (Deschis Luni-Vineri, 8.30 – 16.30) Ministerul de Externe ar fi trebuit să iasă din autismul cu care ne-a obișnuit după ce Ambasada Rusiei, reprezentanta oficială în România a președintelui rus, Vladimir Putin, și a politicii Externe a Moscovei, ne-a tras un mare scuipat pe memoria a 3000 de victime ale Masacrului de la Fântâna Albă, în Bucovina cazută sub ocupația URSS. Și noi care (tot) așteptam niște scuze, firești, măcar după 76 de ani de la o crimă odioasă…

Pe pagina de Facebook a Ambasadei tronează încă de pe 17 aprilie mesajul insultător al Rusiei, în care se afirmă, în clasicul stil sovietic cu care ne-am obișnuit prea mult, ca în “așa-zisul masacru” de la Fântâna Albă ar fi murit “doar” 50 de oameni după ce “grănicerii sovietici” – un eufemism pentru trupele NKVD – au acționat “potrivit legii”.Batjocura sinistră la adresa miilor de martiri secerați de Sfintele Paști al anului 1941 în acest veritabil Katyn al românilor este fără precedent în toată istoria relațiilor diplomatice româno-ruse. Luați aminte: nicicând, în cei 140 de ani de relații diplomatice – nici chiar pe vremea lui Ceaușescu, când apariția în revistele de specialitate românești a referirilor despre Basarabia începuse să enerveze Moscova – nu și-a permis vreun diplomat rus să batjocorească România astfel.

Postarea aceasta se adaugă unei alteia, în care chiar acum, în prag de Centenar, Marea Unire de la 1918 este considerată o “ocupație” românească, “proto-fascistă” probabil, realizată prin intermediul serviciilor secrete românești.

Tot serviciile speciale ale României ar fi vinovate și de înregimentarea “provocatoare” a celor 3000 de români din nordul Bucovinei ocupate care și-au abandonat țarina natală pentru a scapa de bestiile roșii și a pleca acasă, la mama România. “Doar” 50 de români ar fi ucis trupele sovietice la Fântâna Albă din cei 2000 încolonați, după cum susține cu nonșalanță Ambasada Rusiei în România. Dar dincolo de mărturiile privind masacrul sinistru, dintre care chiar autorul acestor rânduri a avut șansa de a înregistra una, a supraviețuitorului Petru Huțanu (detalii la Basarabia-Bucovina.Info și Știri Botoșani), aserțiunile rusești sfidează logica elementară. O banală AK-47 trage 6-700 de gloanțe pe minut, la fel ca și mitraliera RPK, cu care se presupune că erau dotate trupele NKVD. O rafală durează cam 4 secunde, timp în care sunt trase cel puțin 30 de gloanțe. Cam câți grănicieri sovietici credeți că se aflau în fața unei mulțimi de 2000 de oameni și cât credeți că au tras? Unul, doi, rătăciți pe-acolo? Și au tras și ei vreo 10 secunde, de au nimerit doar 50 de români? Să fim serioși. In minutul doi erau călcați în picioare dacă așa ar fi stat situația. Acolo s-a tras în carne vie de către cel puțin un detașament al trupelor speciale NKVD.

Conform “spărgătorului de gheață” Viktor Suvorov, în nordul Bucovinei se aflau trei astfel de detașamente, sub comanda șefului cir­cumscrip­ției militare de frontieră Liov, în cadrul planului lui Stalin de a ataca România în vara anului 1941. În fapt, operațiunea de la Fântâna Albă confirmă teoria documentată a lui Suvorov, pentru că realitatea a stat exact invers față de cum o prezintă Ambasada Rusiei. Nu serviciile de informații românești au acționat pentru a-i grupa pe bieții bucovineni, ci chiar NKVD-ul, care a lansat diversiunea că înșiși sovieticii sunt dispuși să accepte plecarea refugiaților în România, cu unicul scop de a scapa de românii loiali țării lor, care le-ar fi putut da serios de furcă în spatele frontului pe care urmau să-l deschidă. Masacrul a fost premeditat. Sovieticii voiau să ucidă toți posibilii luptători anticomuniști. De altfel, fără să-și dea seama, chiar textul indicat de Ambasadă ca sursă (disponibil aici) certifică această ipoteză: “Deși în coloană erau femei cu copii și vârstnici, analiza materialelor existente arată că aproape 70 % din coloana erau persoane de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 20-25 și până la 40 de ani, mulți dintre care și-au lăsat acasă soțiile lor tinere, copiii mici, părinții, frații și surorile. Marea majoritate a acestor oameni la timpul lor au efectuat serviciul militar în cadrul armatei române. Astfel este evident că în cazul în care ar fi început un război, nu era deloc necesar să-i instige cineva pe acești oameni să lupte, ei în mod automat ar fi devenit “avangarda” armatei române” (subl. noastră).

“La 1 aprilie 1941 – de Sfintele Paști – un grup mare de români din mai multe sate de pe valea Siretului, purtând în față un steag alb și însemne religioase, icoane, prapuri și cruci din cetină, a format o coloană pașnică de peste 3.000 de persoane, și s-a îndreptat spre noua graniță sovieto-română. În poiana Varnița, la circa 3 km de granița română, grănicerii sovietici au tras în plin cu mitraliere, încontinuu, secerându-i. Supraviețuitorii au fost urmăriți de cavaleriști și spintecați cu sabia. După masacru, răniții au fost legați de cozile cailor și târâți până la 5 gropi comune săpate dinainte, unde au fost îngropați, unii fiind în viață încă: bătrâni, femei, copii, sugari – vii, morți sau muribunzi. Două zile și două nopți s-a mișcat pământul în acele gropi, până toți și-au dat duhul”, spun martorii oculari. Fac aici o propunere: la anul, în Săptămâna Mare, 3000 de români, îmbracați frumos, să se dispună într-o coloană pe plaiurile bucovinene ale Putnei și să se lase mitraliați cu patru, să zicem, replici RPK, airsoft sau de paintball. Ce credeți, “doar” 50 vor fi nimeriți?

Poate nici cifra nu are o reală importanță, cât străduința Ambasadei de a justifica crimele “așa-zisului masacru”, demonstrând fără tăgadă ca actuala conducere a Rusiei, prin toate excrescențele ei, este doar o altă formă de viață târâtoare a URSS. Dacă ar putea, Kuzmin și-acum ar mitralia românii care ar trece granița arbitrară impusă o dată prin înțelegerea secretă dintre Hitler și Stalin, apoi cu tancurile de imperiul roșu și reconfirmată prin ticălosul Tratat cu Ucraina, ce, dacă am avea o conducere românească, ar trebui denunțat anul acesta, la a 20-a funebră “aniversare”. Sute de mii de crime bestiale și deportări în toate stepele Rusiei au urmat după ocupația bolșevică pe care o apără azi, exact ca un “grăncier sovietic”, ambasadorul Federației Ruse. Cu atât mai revoltătoare ne apare în acest context atitudinea unor pseudo-naționalisti de adulare a Rusiei și emisarilor ei oculți.

Dar mai gravă decât tăcerea asurzitoarea a MAE, cu care ne-am obișnuit, ni se pare lipsa de reacție a istoricilor români și a presei, care, cu câteva foarte mici excepții, a îngropat la ordin, după cum se vede cu ochiul liber, afrontul diplomatic fără precedent al Ambasadei Rusiei, care, pe lângă faptul că neagă holocaustul sovietic îndreptat asupra poporului român, mai încalcă și Legea statului în care este acreditată. Pentru că începând din 2011, 1 aprilie se instituie prin Lege drept “Zi națională de cinstire a memoriei românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă și alte zone, ale deportărilor, ale foametei și ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ținutul Herța, nordul Bucovinei și întreaga Basarabie”. Este ca și cum ambasadorul român de la Tel Aviv s-ar apuca pe pagina de Facebook a Ambasadei României să nege holocaustul.

Negarea rusească de tip bolșevic nu poate să nu ne aducă aminte de cine a contestat și chiar a încercat să blocheze legea de comemorare a victimelor regimului sovietic: Vladimir Tismăneanu, alintat Volodea, recte Volo ot Stalin, pe vremea când trona ca o moluscă uriașă peste Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (dovada aici). Comentariile sunt, cred, de prisos.

Revoltătoare este și atitudinea actualei conduceri a IICCMER, care se dovedește a fi o continuatoare a dinastiei ideologice a clanului Tismăneanu și care a ignorat absolut în totalitate tragicul eveniment de acum 76 de ani. Într-un moment când familiile celor uciși în Bucovina străbună își plâng rudele pierdute și românii patrioți se duc în pelerinaj la Fântâna Albă, IICCMER, de mână cu PSD, partidul-stat care își are “originea sănătoasă” în FSN-ul moșit de KGB, a tăcut “doct”. Nici un comunicat, nici un gest, nici o coroană, nici o lumânare, nici un pâs, nici un miau. Mâlc. În schimb, pagina de Facebook a Institutului duduia în aceeași perioadă de postările repetate privind nu știu ce lansare-“eveniment” la care “luau cuvântul Dan C. Mihăilescu, critic și istoric literar și Magda Cârneci, poetă, critic de artă și publicistă”.

Magda Cârneci, președintă și membră fondatoare a Grupului pentru Dialog Social creat de Brucan și Soros ca centrală ideologică post-PCR cu scop de deznaționalizare a României, a fost o răsfățată a regimului culturnic comunist, cu un tată care avea o “funcție care bate gradul”, ca fost secretar al Uniunii Scriitorilor din RSR și ulterior, timp de 14 ani, până în 1990, șef al Secției Culturale a revistei “Contemporanul”. Publicație care era un fel de Scânteia a culturii socialiste, despre care până și Tismăneanu afirmă că devenise un “megafon al Secției de Propagandă a CC al PCR”. Acum, Tismăneanu, și el, ca fiu de fost, fost și fost, e coleg de GDS cu Magda Cârneci.

Despre Magda Cârneci și alți colegi “ghedesiști” ceva mai vedete, scriitorul Virgil Tănase afirma recent, înCotidianul, că “se bucurau fără mustrări de conștiință de avantajele sistemului totalitar. Li se părea firesc să li se ofere ceea ce era refuzat omului de rând și aduceau, la nevoie, elogii șefului statului în termeni înduioșători (a se vedea, în acest sens, scrisoarea din 25 mai 1982 a Dlui Pleșu adresată Dlui Ceaușescu; într-o țară în care a avea un pașaport era un miracol, Dl Liiceanu studia la Heidelberg; iar Dna Cârneci, care avea un post de cercetător într-o disciplină cu implicații ideologice, primea în 1986 un premiu de poezie care nu mi se pare că recompensa o disidență afișată etc”.

Al doilea “invitat de marcă” pentru care IICCMER a ignorat crimele comunismului bolșevic – “doar” 3000 de morți – Dan C. Mihăilescu a fost de-a dreptul un activist scârbavnic comunist. Intrat în Partidul Comunist la 21 de ani, în anul doi de facultate, “omul care aduce cartea” aducea pe vremuri versul roșu. Istoricul și scriitorul Adrian Majuru amintește despre acest personaj în articolul din Cotidianul “UTC+UASCR = “continuitate la catedra” Puterii” că nu îl deranja să publice în revista “Universitatea Comunistă” versuri “dedicate României socialiste și conducătorului ei: „(…) Mai știu că ai un voievod prea bun/ Precum părinții noștri din vechime/ Că neamul nostru e la fel de drept/ Că nu voiește răul pentru nimeni”. „Voievodul” din anul 1975 nu putea fi decât Nicolae Ceaușescu iar Dan C. Mihăilescu a publicat această „scrisoare” din poziția de redactor-șef adjunct al revistei “Universitatea Comunistă” (anul VII, nr.25, februarie-martie 1975, p.5).” Mai mult, soția sa, Tania Radu Mihăilescu, fosta adjunctă a lui Patapievici la ICR, aducea chiar osanale conducerii comuniste de Partid și de stat:  “Marți, 4 septembrie 1984, în cadrul unei emoționante festivități care a avut loc la sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român, tovărașul Nicolae Ceaușescu, secretar general al Partidului Comunist Român, președintele Republicii Socialiste România, a inmânat tovărașului Gheorghe Rădulescu, membru al Comitetului Politic Executiv al CC al PCR, vicepreședintele Consiliului de Stat, Ordinul «Steaua RSR», clasa I-a, conferit prin decret prezidențial, pentru contribuția adusă la înfăptuirea politicii partidului și statului de făurire a societății socialiste multilateral dezvoltate în patria noastră. (…) Această înaltă apreciere vine să încununeze nu numai o activitate îndelungată în rândurile mișcării revoluționare, în rândurile partidului comunist, atât în anii ilegalității, cât și în anii construirii socialismului, dar și o vârstă venerabilă: 70 de ani. (…) Un cuvânt emoționant, plin de căldură și prețuire, a rostit cu acest prilej secretarul general al partidului, tovărașul Nicolae Ceaușescu, exprimându-se atât în numele Consiliului de Stat și guvernului, precum și al său personal (…). Într-o atmosferă de caldă prețuire tovărășească, sărbătoritului i s-au făcut urări de viață lungă, sănătate, putere de muncă și noi succese în activitatea sa” (Tania Radu, “Solemnitatea decorării tovarășului Gheorghe Rădulescu”, „Flacăra”, anul XXXIII, 7 septembrie 1984, p. 3).

Tot Adrian Majuru ne lămurește: “Alături de Ion Dodu Bălan, un alt protector politic faimos a fost Gheorghe Rădulescu (alintat Gogu Rădulescu printre intelectualii obedienți). Acesta a fost agent al KGB și patron al “intelectualității” PCR, de la Blandiana la Dinescu, și a stat lângă Ceaușescu până la mitingul din 21 decembrie 1989.” – Cotidianul: “Mentori și ciraci (cum e turcul și pistolul)”.

Cam acești “ciraci” au fost preferații teologului Radu Preda la data comemorării masacrului de la Fântâna Albă, îngropat de instituții sub o lespede de tăcere, fără îndoială pe placul falsificatorilor si prelucătorilor istoriei, de acum șapte decenii sau de azi. Dar, dacă avem în vedere că a fost numit de însuși Victor Ponta, băiatul cu bască roșie și criminalul Che Guevara pe tricou, comentariile sunt, într-adevăr, de prisos.

Cu excepția notabilă a unui singur deputat al României – Eugen Tomac, istoric basarabean, de altfel singurul parlamentar român declarat persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse – și Parlamentul a tăcut. Ce dovadă mai clară că întreg spectrul politico-propagandistic al României este, în continuare, subordonat Rusiei? Aștept cu interes o poziție fermă a MAE, pentru că aici nu mai e vorba de chestiuni ce țin de abordări diplomatice, ci discutăm despre demnitatea statului român și a cetățenilor săi. Rusia nu va convinge pe nimeni că este altceva decât URSS, atât timp cât, prin atitudinea sa, va gira politica criminalilor Hitler și Stalin. A nega că nu a fost un masacru la Fântâna Albă este totuna cu a spune că Hitler nu a omorât, iar Stalin nu a ordonat asasinate în masă”, a transmis Eugen Tomac autorităților romăne și Ambasadei Ruse. În anul 2015 același deputat Eugen Tomac a susținut constituirea unei Comisii parlamentare pentru restabilirea adevărului istoric în privința masacrului de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941. Nici până azi aceasta nu a fost încă înființată. „A trecut un an, iar PSD și PNL nu și-au desemnat încă membrii în această Comisie, blocând astfel în mod intenționat constituirea acesteia. Regret să constat lipsa de respect și disprețul liberalilor și social-democraților. Este o atitudine josnică, pe care nu am cum să n-o condamn. România nu cunoaște nici măcar numărul exact al morților de la Fântâna Albă. Până astăzi, nu a fost făcută nicio analiză pertinentă a masacrului”, a declarat Eugen Tomac în aprilie 2016. Repet: Ce dovadă mai clară că întreg spectrul politico-propagandistic al României este, în continuare, subordonat Rusiei?

Nu pot să nu remarc, în încheiere, ce similitudine de gândire și acțiune are Ambasadorului Rusiei, Kuzmin, cu cei doi mini Molotovi-Ribbentropi ai lui Obama de la Chișinău și București, Pettit și Klemm, care, cu steaua roșie în suflet, sau, după caz, cu cârpa secuiască în dinți, ne-au dat lecții și despre “poporul moldovean” și despre “ținutul secuiesc” și despre cum “românii e fasciști”, o sintagma preferată a mujicilor bolșevici de pretutindeni. Dacă Kuzmin insultă martirii Bucovinei, sfidând legea, adevărul istoric și bunul simț, iar Pettit martirii Basarabiei, Klemm nu a ezitat să insulte, așijderea, martirii închisorilor bolșevice, sistemul criminal instituit de bestiile sovietice și apărat azi cu osârdie de colegul său moscovit și căruia i-au căzut victime elitele reale ale României, între care se numără, fără nici o îndoială, marele economist și diplomat anti-sovietic Mihail Manoilescu.

Mihail Manoilescu (1891-1950) a rămas în istorie ca unul dintre marii economiști ai lumii prin teoriile lui privind schimburile comerciale internaționale, mai ales în America Latină personalitatea lui fiind una foarte populară. Cartea lui despre comerț a fost publicată în franceză între anii 1940 și 1950, iar în română a fost tradusă abia după 1990. Recunoașterea lui Manoilescu în exteriorul țării a fost una mult mai largă decât cea din România. Ministru de externe în 1940, când a avut loc Dictatul de la Viena, om politic de mare anvergură, mărturisitor fervent al credinței creștine, nu a fost apreciat nici ca savant în domeniul economic, nici ca om de stat, sfârșind în temnița comunistă de la Sighet în 30 decembrie 1950″, se scrie în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

Intervenția cu iz profanator a lui Klemm împotriva celui care a fost, între altele, și Guvernator al BNR – solicitând imperativ să fie eliminat dintr-o emisie de medalii comemorativă și chiar și din Istorie, dacă se poate -, are aceeași notă blasfemiatoare ca cea a lui Kuzmin. Ambele ar fi trebuit marcate de Ministerul de Externe prin punerea la punct a celor doi pseudo-diplomați cu aere de agenți de influență, dintre care, trebuie să remarcăm, doar unul e cinstit, cel al Rusiei, pentru că acționează sub propriul steag, spre deosebire de cel al SUA, care pare mai curând că se află sub steag străin. Este o evidență că încă Ambasadorul SUA, trimis la post de clica soroșistă Obama-Clinton, nu reprezintă nici măcar cu o virgulă actuala Administrație conservatoare a Americii.

Imaginați-vă că ambasadorul României la Washington, George Maior, s-ar apuca să scrie la prestigioasaYale University, universitate de Ivy League, și să le facă morală pentru că îl consideră pe Ezra Pound, “unul dintre simbolurile mărețe ale creației moderniste”. Nu credeți că ar râde și curcile de el? De ce ar trebui tratat altfel Klemm, cel a cărui singură realizare este că a reușit să-i facă pe români să aibă aproape aceleași sentimente față de americani ca și cele istorice pe care le avem față de ruși. Scopul lui, de altfel. Donald Trump, când ni-l iei de-aici?

Dincolo de trădarea de la diverse nivele instituționale a idealurilor și demnității naționale, este de remarcat puterea românilor, care prin cuvântul lor, nu au ezitat să-și apere liber martirii, atât față de sacrilegiul mititelului “Big Brother” – care ignoră și jertfele de ieri și cele de azi, din Afganistan sau de aiurea – cât și al tupeistului “Balșoi Brat”, și să le spună verde-n față ce cred despre ei, prin intermediul paginilor de Facebook ale celor două ambasade, cărora le-au mai acordat și steaua pe care o merită: una și roșie. O concluzie alarmantă – după cum veți vedea mai jos – este că românii au început să pună semnul egal între ruși și americani, după cum rezultă din lecțiile de istorie servite calde celor două vedete de circ și varieté diplomatic.

Legat de istorie, e bine să amintim aici ceea ce, cred, puțină lume știe, deși ne apropiem, iată, vertiginos, de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire. Și anume că “frații” ruși, imediat după ocuparea Basarabiei din 1940 – cât și, apoi, după instaurarea regimului sovietic asupra întregii Românii – i-au urmărit pe liste negre pe toți cei care au votat în 1918 Unirea Basarabiei cu patria-mamă. Același lucru s-a petrecut și în Transilvania ocupată de horthyști.Acești eroi uitați sunt adevărați Martiri ai Unirii, ai României, și ar trebui să-și ocupe locul binemeritat în sinaxarele Bisericii Naționale. Unul dintre aceștia, maiorul Emanoil Catelly, membru al Sfatului Țării și ulterior prefect de Bălți, a fost arestat în 1940 la numai o săptămână după intrarea trupelor sovietice în Basarabia și trimis în lagărul de muncă nr. 3 din Sverdlovsk, unde a și fost ucis, la 18 februarie 1943, după cum amintește istoricul basarabean Iurie Colesnic. În perioada anchetei la care a fost supus în închisoarea din Chișinău, maiorul român a avut un comportament eroic, colegii de temniță consemnând cum, la un moment dat, a lovit cu pumnul în masă și a strigat NKVD-iștilor: «Va muri o generație, două, dar dreptatea va birui și Basarabia va fi integrată de statul român». Acest moment a venit și se va petrece indiferent de ce cred toți pettiții, klemmii și kuzminii de pe pământ. O strigă sângele acestor Martiri ai Unirii.

Aș vrea în final să mulțumesc ActiveNews pentru că mi-a solicitat acest punct de vedere după, ce, din prea multă silă, renunțasem să mai comentez viața publică cotidiană din România. Nu credeam că tot sila, la pătrat, mă va obliga să scriu. În încheiere dau cuvântul românilor liberi de pe Facebook, singurii și ultimii apărători ai demnității naționale:

Pentru Ambasada Rusiei:

Parerea mea:

Victor Roncea reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 19 at 12:58am ·

Rusul e rus chiar si in ziua de Pasti. Atitudinea Dvs privind evenimente tragice din Istoria Romaniei, ca Masacrul de la Fantana Alba, sau grandioase, ca Marea Unire, chiar acum, in preajma sarbatoririi Centenarului ei, se inscriu ca un afront nediplomatic de nepermis. Nu cred ca o mare putere, cum va pretindeti a fi, desi nu la toate capitolele, dupa cum se vede, trebuie sa se coboare la un asemenea nivel de mahala a unei aistorii rolleriste tipic sovietice. Neelegant, mitocanesc. Cum stiu ca nu va e rusine nu va pot pretinde sa va fie. Dar cu o astfel de atitudine nu va fi niciodata pace sub salciile de la Gurile Dunarii, unde vreti sa va reinstalati iurtele. Sper sa reconsiderati si sa stergeti postarile insultatoare la adresa romanilor si a memoriei tuturor celor ucisi de voi, pentru care (inca) nu ati platit, cel putin pe acest pamant. In caz contrar, Take Ionescu si Pamfil Seicaru (si nu numai ei) au, din nou, dreptate: nu va veti schimba niciodata (Rusia, „dușmanul natural” al României. Rusia de azi, Uniunea Sovietică de ieri, Rusia dintotdeauna – Historia Ro).

Florin Palas reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 21 at 4:11pm ·
Prin rescrierea ticăloasă a istoriei României, Rusia se dovedește o continuatoare a Uniunii Sovietice!

Irina Motoc reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 19 at 3:26am ·

Ambasada Rusiei in România vrea sa ne rescrie istoria dupa bunul sau plac. Dupa ce luna trecuta a postat ca rapirea Basarabiei din anul 1812 ar fi fost un act de eliberare, acum afirma ca in “asa-zisul” masacru de la Fântâna Albă au fost ucisi doar 50 de români. Ce dovada mai buna ca Rusia nu ne este prieten, asa cum incearca sa para?

Cristian Gabriel reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 21 at 11:03pm ·

Asadar Federația Rusă își asumă politica URSS din anii ’40. Măcar stim cum stăm. ..Nu că am fi avut multe așteptări! Aceiasi “prieteni” din totdeauna!

Adrian Robert reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 19 at 10:01pm ·

A KGB bureau, run by an alcoholic, representing the interests of the prison-of-nations that calls itself a state. You are not capable of producing nothing useful for mankind, always looking forward to enslave and rob all the countries that you’re neighbouring. Please do the rest of the planet a favor and engulf in your own sh!t.

Valerius Primus reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 20 at 11:51am ·

Sunteți penibili rău, zău asa. De peste 200 de ani v-ați pus în cap sa rescrieți istoria romanilor după bunul plac, călcând în picioare și morții și supraviețuitorii gulagului, și pe cei ai foametei, au rusificării forțate, ai sovietizării impuse cu arma și mai ales călcând în picioare și scuipând în fata ADEVARUL!

Răzvan Vâlcu reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 21 at 6:32am ·

Insistați să demonstrați că sunteți dușmanul nostru natural, fie prin negarea fățișă a atrocităților comise de voi în epoca țaristă, perioada comunistă sau în prezent, fie prin batjocorirea istoriei noastre, fie prin finanțarea unei propagande perfide bazate pe interpretări alternative și adesea năstrușnice a unor evenimente concrete.

Fandel Mihai reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 21 at 2:32am ·

Daca n-ati avut respect pentru romani atunci cand au fost in viata, macar acum lasati-i sa se odihneasca in pace si nu le mai intinati memoria. Este incalificabil sa vii cu asemenea texte, asa ca era mult mai bine daca macar ati fi tacut.

Marius Strâmbeanu reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 21 at 1:01am ·

Ambasada Rusiei=reprezentanții mumiei lui lenin in România.. televiziunile voastre vin în România și filmează numai țigani, gunoaie și clădiri în ruină… adică țiganii la țigani și gunoaiele la gunoaie trag. Incredere 0, respect 0. Frați mincinoși, mimați ortodoxia, în realitate mai cumpliți decât canibalii. D’aia nici-o țară vecină nu vă iubește. Kazahstan, Georgia și nici chiar Ucraina care sunt slavi și ortodocși. Ca să nu mai pomenesc de Polonia…

Andrei Banciu reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
April 20 at 12:53am ·

Probabil multi confunda Rusia de azi cu Uniunea Sovietica, deoarece seamana foarte mult in ideologii.
Mai exista o asemanare in ideologii, daca-mi este permis sa spun.
Tare mi se pare ca in acest sens, exista o mare asemanare intre Stalin si Putin.
Azi am auzit ca Lenin a fost readus de la imbalsamarea anuala si expus publicului. Ce neam este acela, ce imbalsameaza anual trupul unui criminal ?

Diana Filimon reviewed Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии — 1 star
February 19 ·

Relicvă comunistă, ruptă de realitate, cu o economie vai steaua ei, comunistă și aia, vrea să o creadă lumea ca fiind o super putere. Mergeți să vă dezghețați Siberia, că pe aici nu aveți ce căuta. Aduceți doar minciuni, dezinformare și violență oriunde vă puneți bocancul. Manipulați pe cine vreți, că noi nu uităm ce ați făcut și faceți. Luați-vă postacii cu voi, oricum nu vorbesc bine românește.

Pentru Ambasadorul SUA, doar câteva din cele 194 de comentarii de anul trecut, când, în numele nu se știe cui afirma că “ne exprimăm dezamăgirea cu privire la decizia Băncii Naționale a României de a-l onora pe Mihail Manoilescu, fostul guvernator al Băncii Naționale din perioada interbelică, prin lansarea unei monede omagiale”:

194 Comments
Mirel Curea Si eu imi exprim dezamagirea pentru mii de nenorociri comise de SUA de-a lungul si de-a latul planetei si istoriei.
Ce sa facem? Oameni suntem, ne dezamagim unii pe altii! ?
Unlike · Reply · 100 · May 13, 2016 at 4:46pm ·

Marcela Feraru La fel de dezamagita sunt si eu fata de exterminarea programata a amerindienilor pe teritoriul actual al SUA, la inceputul secolului trecut (deci cam in aceeasi perioada ca aceea citata mai sus), genocid despre care SUA evita cu grija sa vorbeasca. O mare natiune reprezentata la Bucuresti la un nivel foarte marunt.

Gabriela Mocanu si eu imi exprim dezamagirea ca bunicii mei impreuna cu multi romani v-au asteptat mullt si bine si ati venit cand ati avut dvs, interese!Asa ca nu ne vorbiti noua de dezamagiri si mai ales nu va mai amestecati in politica noastra interna

Yvonne Corina Macdougall Personal mã dezamãgește politica expansionistã US si modul cum și-a autoatribuit statusul de “jandarm international”, m-a dezamãgit cã în calitate de aliați a bombardat Ploieștiul și Grivița omorând mii de români, cã ne-au cãlcat democrația în picioare reînscãunându-l pe Bãsescu împotriva voinței românilor, cã ne impun si laudã personaje toxice precum Koveși, Coldea, Macovei sau mai nou Zgonea.

Ma simt dezamãgitã cã nu ați aflat cã București este capitala României.
Mã simt dezamãgitã cã v-ați înfipt steagul în teritoriul nostru și nu ați arborat steagul țãrii care vã gãzduiește Scutul.
Mai ales mã dezamãgește felul cum ați semãnat moarte, distrugere și rãzboi pe întinsul planetei în numele democrației.
Dacã nu știți ce a lãsat în urmã din punct de vedere profesional domnul Manoilescu mai documentați-vã.

Dan Brezeanu Dupa 20 de ani ati reusit sa va faceti de ras total in Romania , o Romanie care v-a asteptat si murit prin munti contra securitatii si comisarilor sovietici dupa incheierea celui de al doilea razboi mondial . Tupeul si nesimtirea de care dati dovada in final va va pierde in tara noastra ! Si noi suntem dezamagiti de comportamentul dumneavoastra de jupan nesimtit excelenta !

Gabriela Mocanu Ma intreb daca stiti cine a fost Manolilescu si cum a murit el?

Leo Baloescu Ca unii care ati transportat jumatate din Gestapo si SS ca sa ajute la construirea CIA si a NATO si ati recrutat mii de fosti nazisti din toate domeniile, ar trebui sa fiti mai temperati !

Marian Ghionu Nu vă supărați pe BNR că bate medalie doar cu Manoilescu, nu avem material pentru toți cei 1.000 de băieți buni menționați în articol. http://www.nytimes. com/…/in-cold-war-us-spy- agencies…

Dan Tanasa Îmi exprim și eu dezamăgirea cu privire la faptul că U.S. Embassy Bucharest este complicele celor care promovează pe teritoriul României cultul personalității fascistului, antisemitului și antiromânului Nyiro Jozsef. Fascistul Nyiro Jozsef are busturi, nume de școli și nume de străzi pe teritoriul României FĂRĂ ca U.S. Embassy Bucharest că reacționeze în vreun fel. Tăcerea dvs. în acest caz nu poate echivala decât cu o tolerare a cultului personalității acestui fascist. Deci nu vă poate nimeni bănui de principii, de vreme ce-i împărțiți pe fasciști în fasciști buni și fasciști răi. http://www.dantanasa.ro/ exclusiv-fascistul-nyiro- jozsef…/

Nick Manu very “politically correct” post but totally inappropriate. one should recall the political advisor of the US Embassy, Mrs. X Y

Radu Bradu Onor ambasada SUA : am si eu o intrebare : cati din fostii presedinti ai SUA sub conducerea carora a fost executat genocidul populatiei bastinase , a pieilor rosii , au fost sanctionati de posteritate ?! Hai sa va pun o intrebare mai simpla: a fost cineva sanctionat pentru masacrarea milioanelor de nativi americani?!

Valentin Dimon Si eu sunt dezamagit ca nu stiti sa faceti diferenta intre Bucuresti si Budapesta. Si eu sunt dezamagit ca imi trebuie viza pentru a merge in USA. Eu zic sa nu ne mai dezamagim recirpoc. Ce ziceti?

Enver Hoxha Ne exprimăm dezamăgirea cu privire la decizia Federal Reserve de a-l onora pe președintele Thomas Jefferson prin tipărirea bancnotei de 2 dolari pe care apare portretul său. Thomas Jefferson, în calitate de proprietar de sclavi negri, a promovat și a contribuit activ la sclavagism și la sentimentul rasist în SUA, în cea mai întunecată perioadă a acestei țări. Această practică contravine fundamentului instituțional democratic al SUA – și mai ales pune ambasada americană în situația de a se face de râs.

Alain Jva Draga ambasada de data asta, dincolo de simpatia pe care o port poporului american (nu-i valabil si-n cazul politicienilor americani) trebuie sa admit ca-n comunicat se ascunde o fraza otravita care nu reflecta decat in mica masura adevarul istoric relevand in acelasi timp pregatirea istorica mediocra a personalului ambasadei! Ce sa-nteleg din “…ideologia fascista si sentimentul antisemit…in final au condus la cea mai intunecata perioada a acestei tari”?

Astfel, la Yalta a fost stabilit viitorul acestei tari ca la un joc de poker in 3 intre un betivan, un incapacitat de boala si un criminal lucid! Usor de dedus ca singurul capabil sa castige a fost cel care poseda atributul “lucid”. Oare doar perioada interbelica cu episoadele ei antisemite sa fi stat la baza urmatorilor 50 de ani de ocupatie comunista nenorocita care s-a soldat cu peste un milion de victime si asta pe timp de “pace”?! Din punctul meu de vedere acest comunicat n-ar fi trebuit sa-l publicati fiindca face referire la o perioada si-un teritoriu de care americanii n-aveau habar atunci si-nclin sa cred ca-i valabil acest lucru si acum! Inca mai sunt in viata multi romani care-au pierdut pe cineva in razboi sau prin lagarele de reeducare comuniste si este imposibil sa uitam nedreptatile la care a fost supus acest popor in ultima suta de ani! Romanii in fibra lor nu pot fi antisemiti, insasi bancurile referitoare la natiile semite si care fac parte din cultura populara denota simpatie fata de acestia si nicidecum ura insa romanii ca orice alt popor, desi mult mai rabdator, are ceva cu cei care-l nedreptatesc si-l jupoaie de sapte piei. De rascoala din 1907 ati auzit? Cauza rascoalei o stiti? V-o spun io, saracia si foamea! Foame datorata lacomiei si jigodismului unora care intamplator erau semiti, printre ei fiind insa si machedoni si greci! Probabil ca citizenii americani n-au stiut ce-i foametea insa atat noi romanii cat si alte popoare vechi pe acest pamant am facut cunostinta cu foametea de cateva ori in istorie asa ca draga ambasada io unu zic sa-ti trimiti consilierii la scoala, disciplina istoria zonei sud-est europene, ca va faceti de ras!

Andrei Savah Nu mai luati pozitii politice pt ca va pierdeti statul de putere globala! Numai o tara mica cu o gandire mica ia pozitie politica. Mergem inainte, nu inapoi. La noi lansarile de moneda sunt cu tenta istorica, iar romanii isi ASUMA istoria lor, intotdeauna, buna sau rea.
De asemenea, daca aveti curaj, va rugam sa ne spuneti cum l a chemat pe primul director NASA , imediat dupa infiintare.!

Dragos Sturzoiu Ar trebui ca Ambasada USA, la fel ca orice altă ambasadă să stea în banca ei. Deciziile unei instituții ale României, suverane pe aceste meleaguri sunt ale lor și așa trebuie să rămână. M-am cam săturat ca ambasada USA să nu agreeze X lucru, să se opună unui alt eveniment.
Trebuie să înțelegeți că sunteți oaspeți aici și nemulțumirile voastre le puteți transmite Ministerului de Externe al României…
Suntem stat suveran, nu vasalii dumneavoastră.
PS: Nu cunosc cazul lui Mihail Manoilescu dar, repet, este alegerea Băncii Naționale a României.

Baluta Florentin Probabil ca au incurcat poza cu a lui Isarescu? ? No problem, Excelenta, este doar istorie. Poporul roman nu mai venereaza pe nimeni, iar evreii nu au de ce sa se teama. Nicaieri nu sunt mai in siguranta ca in Romania.
Totusi, eu cred ca postarea reprezinta cu mult mai mult decat ceea ce se vede.

Radu Grosu Ambasadorul Klemm vorbeste cand ar trebui sa taca si tace cand ar trebui sa vorbeasca. Asta se numeste ” aflatul in treaba”, ca tot va fi rechemat dupa alegerile din noiembrie. Se de-veseleste si el cat mai poate.

Daniel Cantoreanu Impreuna cu marea majoritate a romanilor care au raspuns in acest loc, si eu sunt foarte dezamagit de reactia dumneavoastra pentru ca demonstreaza foarte in clar ca nu cunoasteti nici macar 1% din istoria tarii noastre si istoria noastra din perioada interbelica, ci preferati sa mergeti pe un mesaj “corect politic”, care e benefic doar unor grupuri specifice si aduce multa atingere oricarui roman, fie ca are credinta crestina sau iudaica!

Andrei Chivu BNR-ul omagiaza un profesionist si un mare economist roman..ale carui principii protectioniste se folosesc si in zilele noastre in tari importante! Vezi Brazilia..

Sinziana Anghel Vizinteanu Dar scuze publice, sau macar pe Facebook, v-ati cerut pentru gafa cat toata SUA pe care a facut-o Klemm?
Cine crede-ti ca va ia in serios dupa ce confundati Bucurestiul cu Budapesta? Lui Kravitz i se iarta, ca deh, ii place sa fumeze, dar unui ambasador, mai greu.
Pe de alta parte e posibil sa fi facut acest gest intentionat, pentru a isi arata mai mult dominatia si dispretul pentru patria noastra. Vedeti-va de ale voastre, ca probleme aveti destule.

Razvan Alexandru Constantin Noi cum sa ne simtim cand ne gandim la milioanele de victime ale bombardamentelor din Afghanistan,Irak,Libia,Siria, fosta Iugoslavie? Cum sa ne simtim cand oficiali Americani omoara cu masina cetateni Romani si la urma fug in America fara sa raspunda?

Georgia Cosneanu Doamne, ce ar mai trebui sa taca americanii astia si sa isi tina privirile in pamant!!! Pe pamant romanesc si mai si!! Cred ca sunt de acord acum cu ceea ce spun eu cei cinci membri ai familiei mele care au fost detinuti politici pentru ca au asteptat ” sa vina americanii”!! Yankees, voi nu aveti treaba, mamicule?

Anca Baranescu Mai duceți-va naibii si nu va mai băgați in treburile tării noastre si vedeți-va bârna din ochii voștri..câți romani ați ucis in raidurile de la Ploiești si Pitești?

Gabriel Florea Pentru ca la scoala n-am auzit de Manoilescu, m-ati facut curios si m-am uitat in Wikipedia. La sfarsitul textului scrie intr-adevar ca “Paginile sale, care abundă de considerente antisemite și de elogii ale statului totalitar ”rivalizează cu acelea ale celorlalți mari reacționari români interbelici “. Fara sa impartasesc si fara sa incurajez nici un fel de politica antisemita, privesc totusi cu relaxare treaba cu moneda omagiala. Banuiesc ca tipul e omagiat pentru meritele sale in economie si nu in politica. Daca era campion la atletism, ar fi primit probabil medalia, chiar antisemit fiind. Trebuie sa traim cu astia, chiar daca au pareri diferite de ale noastre, democratia ne-o cere. De multe ori am reactionat cand semenii mei s-au aratat indignati de faptul ca orice bruma de antisemitism e sufocata in fasa, in timp ce despre comunism se vorbeste prea putin sau acesta nu e condamnat suficient. Nu credeam sa ajung chiar eu in situatia sa reactionez asemanator. Astazi o fac: manoilescu asta probabil ca nu a omorat pe nimeni, dar Iliescu?! Se simte cineva dezamagit ca asta ne ranjeste de 26 de ani si mai are dreptul si sa-si dea cu parerea in massmedia? E o intrebare mai mult retorica, nu bagatelizez antisemitismul, dar daca nu scriati de el, probabil marea majoritate nici nu ar fi auzit de Manoilescu asta. De cumparat moneda nici atata…

Sorin Dumitru Dobrila Daca Statele Unite ale Americii, in 1945, alegeau Moscova, in loc de Nagasaki, scutind Europa de Est – folosita ca moneda de schimb, de catre SUA si Anglia, la Yalta, pentru a “cumpara”, de la Stalin, cel mai mare criminal din istoria omenirii, linistea Occidentului – deci, cum spuneam, scutind Europa de Est de multe decenii de comunism, sau daca, in anii de dupa terminarea razboiului, ar fi sustinut logistic luptatorii anti-comunisti, poate ca nu ne-ar deranja comunicatul acesta. Asa, nu va suparati, dar ar fi bine sa taceti. Macar uneori…
P.S. Cea mai intunecata epoca din istoria Romanie a inceput in 1945. Si aveti o parte de vina…

Ion Ursache US Embassy să ne explice de ce a “protejat” pe criminalul Albert Wass!

Andrei Gabriel Manoilescu nu a “internat” pe criterii rasiale o intreaga categorie de americani in lagare de concentrare cum a fost cazul americanilor de origine japoneza din SUA.

Marius Agrisan Cred ca aici gresiti…ca si alaltaieri…la Deveselu…cand ati spus ca va place la Budapesta….capitala Romaniei

Gilda Iancu Antonescu si administratia lui a scapat 300.000 de Evrei de la Holocaust. El e criminal de razboi. Administratia care a a aruncat prima bomba nucleara la Hiroshima si a facut pact cu Stalin este eroina.

Marinela Tudor U .S Embassy ….avem senzatia de sufocare …nu putem sa ne comemoram personajele istorice …..stiti ca acest domn Manoilescu a murit in inchisorile comuniste ? Unde este libertatea de care vorbiti si pe care o promovati ? Acum cu aceasta politica cu scuza acuzei de antisemitism se inceraca controlul si inchiderea gurii intregii omeniri….Cum de nu sunt persecutati …bancherii americani care sunt semiti J P Morgan , Warburg …in spatele careia statea Rothschild … .,etc …au finantat nazismul lui Hitler si razboiul ,ei continua sa faca bani in acelasi mod ? ..Ipocrizie infinita …in razboi toti sunt victime indiferent de nationaltate …..

Mihnea Andrei Apreciez prietenia dintre Romania si USA dar hai sa lasam evenimentul asta asa cum e. Chiar nu era nevoie de luarea asta de pozitie.

Ciprian Poplacean Cata ipocrizie, cititi asta despre Benjamin Franklin : www.benjaminfranklinhouse.org/…/ Issue%205%20Spring…%…. ” There’s no doubt Benjamin Franklin owned slaves”

Klaus Ponta Nu e treaba functionarilor, mai mult sau mai putin cultivati, Ambasadei SUA sa spuna ce face bine sau nu BNR. Manoilescu a fost un mare economist ! Nu faceti politie aici, va acoperiti de ridicol, marunti functionari care va credeti Imperatori la Bucuresti !

Andrei Gabriel Oare ce incompetent tine pagina asta? Provoaca anti-americanism prin publicatii impertinente si tampe. Manoilescu nu a aruncat doua bombe atomice asupra Japoniei.

Cristian Mihai Malureanu Mulțumim SUA pentru ca ne-ați vândut USSR după al 2-le-a război mondial si timp de 45 de ani am trăit in lagărul comunist la care ne-ați condamnat cu buna știința, un viol continuu al identității, gândirii libere si libertății. Nu va vom uita niciodată si așteptam momentul sa va întoarcem favorul!

Eugenia Gârba Manoilescu a fost ucis de comunistii bolsevici, in inchisoarea de la Sighet… Cum de ati ajuns de aceeasi parte cu ei???

Sursa: Great Again Ro

1 Comment
  1. calin eugen says

    CATEODATA TACEREA DOARE MAI MULT CA O INJURATURA ; DA,FRATILOR ,IN ROMANIA A AVUT LOC ADEVARATUL HOLOCAUST! SI NOI TACEM…NE-O MAI TINE DUMNEZEU?…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php