Vicepreședintele SUA, la granița Coreei de Nord: ‘Gest de fermitate’

0 310

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a vizitat luni zona demilitarizată dintre cele două Corei – de Sud şi de Nord, relatează AFP.

https://youtu.be/KddZsRuunXI

Cu această ocazie, el a declarat că SUA nu exclud nicio opţiune pentru rezolvarea problemei programelor de înarmare nord-coreene, deşi doresc să obţină securitatea prin mijloace paşnice, cu ajutorul negocierilor. „Rămânem alături de sud-coreeni”, a asigurat el la Freedom House, o clădire aflată la doar câţiva metri de linia de demarcaţie pe care a numit-o „frontiera libertăţii”. Relaţia dintre Statele Unite şi Coreea de Sud este indestructibilă, a insistat vicepreşedintele.

Pence a sosit cu elicopterul la baza militară Bonifas a ONU, aflată la câteva sute de metri de zona demilitarizată. El urma să se deplaseze apoi în satul Panmunjon, prin care trece frontiera inter-coreeană şi unde s-a semnat armistiţiul din Coreea în 1953.

„E foarte emoţionant pentru mine să fiu aici. Tatăl meu şi-a efectuat serviciul în armata americană în timpul războiului din Coreea, iar pe drumul spre această tabără am văzut unele din locurile unde a luptat alături de forţele coreene ca să vă ajute să vă redobândiţi libertatea”, le-a spus el gazdelor sale din Coreea de Sud, după care a adăugat: „Şi le mulţumim tuturor celor care servesc aici zi de zi pentru libertate, în această zonă demilitarizată”.

Vizita lui Pence, la numai câteva ore de lansarea ratată a unei rachete nord-coreene, este un gest de fermitate din partea SUA în faţa regimului de la Phenian, apreciază AFP. Vicepreşedintele a fost informat despre cel mai recent test balistic al Coreei de Nord în timp ce se afla la bordul avionului cu care a călătorit din Alaska în Coreea de Sud, prima etapă a unui turneu în Asia.

 

via NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php