ALERTĂ la Paris, după un incident armat pe Champs Elysees. Un poliţist şi atacatorul au murit

0 487

Un bărbat neidentificat a deschis focul, joi seară, pe bulevardul parizian Champs-Elysées. Doi polițiști au fost răniți grav, iar unul dintre ei a decedat, potrivit BFMTV. Un atacator a fost, de asemene ucis şi există informaţii că un al doilea ar fi reuşit să fugă. La scurt timp după atacul armat de pe Champs Elysees au apărut informaţii privind focuri de armă trase şi într-un mall din capitala Franţei. Totodată, geniştii verifică maşina din care a coborât atacatorul, pentru a se asigura că nu este încărcată cu explozibil. Operaţiunea forţelor de ordine este în plină desfăşurare.

UPDATE: Bilanţul victimelor a fost revizuit pentru moment: Un poliţist şi bărbatul care a deschis focul au murit şi alţi doi ofiţeri sunt răniţi.

UPDATE: Preşedintele francez Francois Hollande va face primele declaraţii după reuniunea de urgenţă la care au fost convocaţi premierul Bernard Cazeneuve şi ministrul de Iterne Matthias Fekl.

UPDATE: Trei staţii de metrou de pe Linia 1 – George V, Roosevelt et Champs-Elysées Clémenceau – au fost închise. 

UPDATE: Pierre Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Franţa, a declarat că din primele informaţii adunate la faţa locului, un bărbat a coborât dintr-o maşină la semafor şi a deschis focul asupra patrulei de poliţie cu o armă automată. Ofiţerii se aflau în maşina de poliţie, care staţiona. Imediat după tirul de armă, bărbatul a fugit şi a rănit alţi doi poliţişti, înainte de a fi doborât.

„Din primele informaţii putem spune că poliţiştii au fost ţinta atacatorului”, a declarat reprezentantul Ministerului de Interne.

Surse judiciare susţin că atacatorul ucis mai fusese în trecut în atenţia poliţiei, posibil pentru radicalizare .

UPDATE: Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut o reacţie rapidă la cele petrecute la Paris, după ce a aflat despre incidentul armat chiar înaintea unei întâlniri cu presa. „Se pare că este vorba despre un atac terorist”, a comentat Trump, adresând condoleanţe poporului francez.

UPDATE: Un martor care lucra la un local din apropiere a povestit că a auzit un scurt schimb de focuri, însă în care pare că s-au tras multe gloanţe. „I-am dus rapid pe clienţi la subsol”, a povestit bărbatul.

UPDATE: Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a deschis o anchetă cu privire la incidentul de pe Champs Elysees. Preşedintele Francois Hollande a convocat o celulă de criză la sediul Administraţiei Prezidenţiale.

Francois Fillon, candidatul dreptei la prezidenţiale, a adus un omagiu poliţiştilor ucişi în atac.

UPDATE: Pe Champs Elysees ar fi fost găsit şi un colet suspect. Atacul armat a avut loc în zona celebrei braserii Fouquet’s, în fața magazinului Yves Rocher.

UPDATE: Un al doilea poliţist rănit de atacator a decedat. Acesta fusese împuşcat în cap.

UPDATE: Neoficial au apărut informaţii potrivit cărora autorii atacului ar fi făcut parte din celula teroristă destructurată la Marsilia, care ar fi pregătit un atac chiar în ziua alegerilor prezidenţiale din Franţa.

UPDATE: Le Parisien informează că o patrulă de poliţie a fost atacată de un bărbat cu o armă automată. Acesta a fost ucis, însă a reuşit, la rândul său să ucidă un poliţist şi să rănească un altul.

UPDATE: Incidentul a avut loc între staţiile de metrou Franklin-Roosevelt şi Georges V. Poliţia a recomandat pe Twitter ca zona incidentului să fie evitată până la încheierea operaţiunii.

Oficial încă nu se ştie dacă a fost vorba de un atac terorist sau despre un jaf.

Un bărbat înarmat a fost ucis, însă există informaţii că ar mai fi fost un atacator, care a reuşit să fugă.

Bulevardul a fost închis, iar autorităţile au cerut populaţiei să evite zona. Mai multe vehicule ale forţelor de securitate sunt la faţa locului. CNN Paris anunţă că o amplă operaţiune a poliţiei este în desfăşurare.

sursa: RomaniaTV

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php