ÎNCĂLCARE GRAVĂ a libertății: Franța a interzis PRIN LEGE site-urile PRO VIAȚĂ. Cei ce încalcă legea riscă închisoarea

3 412

Parlamentul Franței a aprobat, în mod definitiv, legea care extinde la paginile web infracțiunea „de obstrucționare a întreruperii voluntare a sarcinii”, informează portalul Radio Vatican.
ÎNCĂLCARE GRAVĂ a libertății: Franța a interzis PRIN LEGE site-urile PRO VIAȚĂ. Cei ce încalcă legea riscă închisoarea

Conform noii legi, cine va scrie pe site-urile web despre această temă riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare și 30.000 de euro amendă.

Multe dintre aceste site-uri sunt catolice și doresc să ofere femeilor o alternativă la avort. În consecință, legea a atras criticile multor voci, atât credincioși cât și necredincioși, care o văd ca pe un atentat la libertatea de exprimare.

Asociațiile catolice franceze vorbesc despre „o zi de întuneric pentru dreptul la viață” și despre „o zi neagră pentru libertatea de exprimare”, în timp ce ziarele laice, precum „Le Monde”, vorbesc despre o lege împotriva libertății și o măsură care „pune pumnul în gură” libertății de exprimare.

Site-urile statale franceze propun doar avortul femeilor care doresc să se intereseze pe această temă. Nu vorbesc niciodată despre copil și nici măcar de embrion sau fetus, ci doar în mod general despre „conținutul” sarcinii. La polul opus, site-urile pentru viață s-au ocupat de această carență informativă, adresându-se femeilor care se află în fața fricii unei decizii dramatice și ar dori să știe mai multe.

Cu ocazia Marșul pentru Viață din Franța, desfășurat la 22 ianuarie 2017, Papa Francisc i-a încurajat pe participanți să nu „renunțe niciodată să proclame faptul că viața umană trebuie protejată fără condiții, din momentul conceperii și până la moartea naturală. Nu putem face compromisuri niciodată fără a deveni noi înșine vinovați de cultura debarasării, din păcate larg răspândită, care îi afectează mereu pe cei mai slabi și lipsiți de apărare: copiii nenăscuți încă, bătrânii și bolnavii”.

sursa: ActiveNews

3 Comments
  1. Adrian says

    Franța socialistă, anticreștină.

  2. jkl says

    uite d’aia o sa castige le penn

  3. calin eugen says

    Cum este posibil asa ceva?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php