Atac armat într-un club din Istanbul, de Anul Nou: 39 de morti, atacatorul îmbrăcat în Moș Crăciun e încă liber

0 876

Cel putin 39 de persoane si-au pierdut viata intr-un atac armat dintr-un club de noapte din Istanbul, dupa ce un barbat a deschis focul la intamplare. Intre 500 si 600 de persoane sarbatoreau trecerea dintre ani in clubul Reina de pe malul european al Bosforului.

https://youtu.be/WRof1fFaTH0

Alte 69 de persoane au fost ranite in atacul armat, care a avut loc in jurul orei locale 01.30 (ora 00:30, ora Romaniei – n.red.). Dintre cei 39 de morti, cel putin 16 sunt straini.

“Un terorist cu o arma care avea teava lunga… a dus la capat in mod brutal si salbatic acest atac, dupa ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur si simplu pentru a sarbatori Anul Nou”, a declarat guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, aflat la fata locului.

Atacatorul, care ar fi fost costumat in Mos Craciun, a impuscat mai intai un politist si un civil care erau in fata clubului de noapte. Unii martori sustin ca atacatorul vorbea in limba araba.

Mai multe persoane au sarit in apele Bosforului pentru a scapa cu viata.

Nu este clar pana in acest moment daca este vorba de un singur atacator. Martorii vorbesc despre un atacator care a intrat in club si a inceput sa traga la intamplare in oameni. Atacul nu a fost revendicat pana acum, iar politia inca il cauta pe atacator.

Clubul Reina are un renume international si este frecventat de turisti, artisti, fotbalisti, dar si de celebritati din Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca nu sunt persoane de cetatenie romana intre victimele identificate pana in acest moment.

“Conform datelor obtinute pana la acest moment, nu exista persoane de cetatenie romana printre victimele identificate. Precizam ca procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este in curs de desfasurare. Totodata, mentionam ca oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetatean roman in legatura cu incidentul din Istanbul”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Printre peroanele decedate se numara cetateni arabi din Maroc, Libia, Liban si Maroc, a anuntat ministrul Familiei de la Ankara, Fatma Betmul Sayan Kaya, duminica.

Ministrul de Externe din Israel a anuntat ca in atac si-a pierdut viata si o tanara israeliana, transmite Reuters.

La 12 ore de la atac, autoritatile nu au reusit inca sa dea de urma atacatorului, desi politia se afla in stare de alerta maxima.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php