Corectitudinea Politică a ajuns și la Oxford. Universitatea cere studenților să folosească pronumele neutru, în loc de „el” și „ea”, pentru a nu-i vexa pe cei care se consideră cu gen incert

0 233
Încă o instituție de prestigiu se adaugă pe lista celor care au decis să sacrifice majoritatea, pentru a nu vexa minoritatea în privința identității de gen. 
Corectitudinea Politică a ajuns și la Oxford. Universitatea cere studenților să folosească pronumele neutru, în loc de „el” și „ea”, pentru a nu-i vexa pe cei care se consideră cu gen incert
Americanii sunt urmați de britanici când vine vorba de teoria „Gender identity” (a identității de gen)
Celebra Universitate Oxford din Marea Britanie le cere studenților să adopte un nou pronume, așa zis neutru, „ze”, care se referă la elevii transgen, pentru aceia care se consideră cu gen incert.
Conform noii reguli, formele de conjugare ale noului pronume sunt „xe, xem și xyr” (în loc de el/ea, lui/ei și al lui/al ei).
Instituirea noii reguli impuse de conducerea Oxford, la presiunea celor care sprijină teoria identității de gen, este considerată de mulți drept o ofensă. Aceștia se simt tot mai frustrați de așa zisa „corectitudine politică”, bagată cu forța pe gât persoanelor care consideră că o societate nu se poate baza decât pe familia tradițională.
În schimb, cum era de așteptat, activiștii gay din Marea Britanie salută măsura, spunând că este „Gbinevenită” și că odată și odată lumea trebuie să renunțe la aceste „prejudecăți”, conform cărora există doar două genuri, ignorându-i pe cei care se consideră cu gen incert.
Persoanele cu gen incert nu se identifică drept bărbat sau femeie și adeseori doresc să fie numite „they”, „hir” sau „zer”. Iar în percepția activiștilor LGBT, noțiunea a numai două genuri (pe care persoana le poate alege, desigur) este perimată.
Introducerea  pronumelui  „xe” și „ze” a fost făcută deja de Universitatea Tennessee,  din SUA, în această vară, iar conducerea instituției a introdus chiar un ghid prin care le explică studenților cum să se adreseze celor cu gen incert, pentru a nu îi ofensa.
Times scrie că un pas similar este pe cale să facă și conducerea Universității Cambridge.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php