Donald Trump l-a nominalizat pe Rex Tillerson la funcția de secretar american de Stat

0 332

Rex Tillerson, președintele companiei ExxonMobil, a fost nominalizat la funcția de secretar american de Stat, a anunțat marți președintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, notează BBC News.
Imagini pentru Rex Tillerson secretary of state

Tillerson și-a dedicat întreaga carieră sectorului energetic și are experiență cu guvernele străine, având în vedere faptul că gigantul petrolier ExxonMobil desfășoară operațiuni în peste 50 de țări. Nu a mai lucrat în cadrul Guvernului, dar are, potrivit unor informații, viziuni politice conservatoare.

Acesta s-a întâlnit sâmbătă cu Donald Trump în New York City, a confirmat purtătorul de cuvânt al președintelui-ales.

Mai mulți congresmani au declarat Tillerson va trebui să explice legăturile sale cu Rusia, după ce în trecut s-a întâlnit de mai multe ori cu președintele rus Vladimir Putin. În 2013, acesta a fost decorat de Putin cu Ordinul Prieteniei, pentru „întărirea cooperării în domeniul energiei”.

Tillerson și-a anunțat deja echipa de conducere că ar urma să fie numit într-o funcție în noua administrație, au declarat surse pentru NBC News. El este pregătit să se retragă de la conducerea ExxonMobil anul viitor, în condițiile în care limita de vârstă pentru a lucra în firmă este de 65 de ani, scrie Reuters.

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php