Conferința „Noua revoluție culturală și ideologia Corectitudinii Politice”

0 342

Marți, 13 decembrie, de la ora 18:00, în corpul S al facultății de Silvicultură din Brașov (de lângă Maternitate), va avea loc conferința cu tema „Noua revoluție culturală: ideologia corectitudinii politice” susținută de scriitorul Mihai Gheorghiu, autor, printre altele, al lucrărilor „România dincolo de trecut. Eseu despre experiența servituții” și „Reversul istoriei. Eseu despre opera lui Mircea Eliade”. Dl. Gheorghiu este și Președinte al comitetului de inițiativa cetățenească a Coaliției pentru Familie, prin care s-au strâns cele 3.000.000 de semnături pentru modificarea art. 48 din Constituție în vederea definirii familiei ca fiind formată din bărbat și femeie.

Imagini pentru Noua revoluție culturală și ideologia Corectitudinii Politice

Tema conferinței este inedită pentru publicul brașovean pentru că tratează un subiect deosebit de important, cel al ideologiei corectitudinii politice, care afectează în special libertatea de exprimare în spațiul public. Cu toate acestea, dezbaterea publică pe acest subiect nu există deocamdată. Prin această conferință, organizatorii doresc să încurajeze dezbaterile privind această temă, prin care publicul românesc să poată înțelege mai bine natura transformărilor din societate.

Subiectele de discuție ale conferinței vor atinge printre altele și următoarele puncte:

  • Ce anume este corectitudinea politică? Are legătură cu politica?
  • Care este legătura dintre corectitudinea politică și neomarxism?
  • Cum afectează corectitudinea politică libertatea de exprimare?
  • Cum afectează ideologia neomarxistă identitatea românească?
  • Care este legătura dintre declinul autorității, al familiei și drepturile minorităților?
  • Care este esența marxismului cultural?

Invităm publicul brașovean la un dialog liber al ideilor pe această temă, alături de scriitorul Mihai Gheorghiu, marți 13.12.2016, ora 18:00, în sala S a Facultății de Silvicultură din Brașov (la Maternitate).

Intrarea este liberă.

https://www.facebook.com/events/815588148583859/

 

sursa: Cultura Vieții

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php