Stockholm: Strategia „feministă” de deszăpezire a blocat orașul

1 369

China, anul 1958. În plin delir de paranoia, tovarășului Mao i s-a părut că vrăbiile mănâncă prea multe cereale din recolta poporului. Așa încât, la ordinul Mărețului Conducător, zeci de milioane de cetățeni s-au pus cu sârg pe omorât păsări.

Odată exterminate bietele vrăbii însă, lăcustele s-au înmulțit necontrolat și, în următorii 3 ani, circa 50 de milioane de chinezi au murit de foame și de boli cauzate de malnutriție. Acesta a fost prețul cumplit, plătit de un popor întreg, pentru că ideologia schizofrenă a liderilor săi se luase la trântă cu natura și cu realitatea factuală.

Fotografie din Stockholm, un praș de obicei bine pregătit pentru iarnă. (foto HeatStreet.com)

Suedia, anul 2016. O strategie „feministă” de des-zăpezire a orașului Stockholm a eșuat lamentabil. Noul sistem, sugerat de politicienii „progresiști” din țara-fanion a socialismului nordic, a abandonat vechile reguli și, în loc să direcționeze plugurile de zăpadă pe arterele principale, le-a trimis spre zonele despre care se presupunea că ar fi folosite mai mult de către femei: pistele de biciclete, trotuarele și zonele din fața grădinițelor și școlilor.

Consecința a fost că ariile cu trafic intens s-au blocat din cauza nămeților:

untitled

Transportul public s-a oprit și el, traficul s-a transformat în ambuteiaje și numărul accidentelor și rănirilor a crescut.

Dezastrul s-a petrecut cu toate că primăria a alocat mai mulți bani pentru deszăpezire în bugetul pe anul în curs ca să asigure succesul noului sistem.

Strategia „egalității de gen” a apărut anul trecut, când politicieni din Partidul Verde Suedez au afirmat că vechea metodă de curățare a arterelor majore din centru favorizează bărbații, întrucât aceștia sunt mai înclinați să lucreze în respectivele zone, unde ajung cu autoturismele.

Campania de prezentare publică a noii „strategii” a folosit animații de tipul celei de mai jos (în suedeză, dar totuși comprehensibil):

https://vimeo.com/53928212

Din păcate bunele intenții au făcut prea puțin pentru Stockholm când o cădere masivă de zăpadă l-a afectat la începutul lunii.

Aproape o săptămână mai târziu autobuzele încă circulă greu.

Politicienii progresiști s-au apărat, iar parlamentarul care a lansat proiectul a afirmat că plugurile n-au lucrat conform planului „egalității de gen”.

Însă până și publicațiile liberale de tipul cotidianului Dagens Nyheter au ironizat situațiapublicând o listă cu „9 alternative la deszăpezirile feministe”, inclusiv metoda Satanistă („topiți zăpada cu cruci în flăcări”) și cea neoliberală („mâna invizibilă a Pieței o va mișca din loc”).

(după HeatStreet.com)

via Cultura Vieții

1 Comment
  1. Masura lucrurilor says

    THE REAL „stupid people”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php