Hagia Sofia se transformă în moschee. Turcia a numit un imam permanent

3 408

Încercările guvernului turc, de a transforma Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol in moschee, continuă.In aceasta idee, functia de imam în Hagia Sofia, înființata în anul 1936, dar rămasa vacanta ani de zile, a devenit de acum din nou activa. Astfel, in aceste zile, a fost numit un imam permanent pentru renumita Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol.

hagia-sophia-catedrala-sfanta-sofia-din-constantinopol-transformata-in-moschee-imam_t

“Acum, din cele patru minarete ale Sfintei Sofia, vom auzi vocile imamilor de cinci ori pe zi, în timp ce mai înainte, nu le auzeam decat de două ori”, spune presa turcă.

Conform deciziei muftiului districtului Fatih si Departamentului Cultelor, de care depinde Hagia Sofia, noul imam permanent va fi responsabil cu toate rugăciunile zilnice – potrivit ziarului grecesc “Typos Eletheros”.

Hagia Sophia a fost transformată în moschee, din anul 1453, după căderea Constantinopolului. Această situație a continuat până în anul 1931, când clădirea a fost secularizata și transformată, în anul 1935, in muzeu, titrează LoNews.

Din 2010, mai mulți oficiali turci au cerut transformarea Catedralei Sfanta Sofia în moschee. În 2015, muftiul de Ankara, Mefail Hızlı, a declarat că crede că transformarea clădirii în moschee va fi accelerată.

In ziua de 1 iulie 2016, Coranul a fost citit pentru prima dată în Sfânta Sofia, de un muezin, dupa 85 de ani. Sâmbătă, muezinul permanent a putut fi auzit intonand cântarea azan, chemarea la rugaciune a musulmanilor.

sursa: NapocaNews

3 Comments
  1. calin eugen says

    CRED CA ESTE UN PAS COMPLET GRESIT AL TURCIEI.CE ZIC AMERICANII?

  2. Adrian says

    Dumnezeul americanilor se numește DOLLAR.

  3. Adrian says

    E bine… construiesc turcii la București încă o moschee, mare și frumoasă….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php