Incredibilă ipocrizie: Hillary Clinton dă exemplu România pentru „forțarea femeilor să nască”, deși suntem a doua țară în lume ca procent al avorturilor

1 416

În a treia dezbatere prezidențială, americanii și lumea întreagă au putut-o auzi pe Hillary Clinton vorbind despre avort și necesitatea legalității libertății femeilor de a alege. Ea a dat două exemple considerate de ea ca potrivite pentru a explica consecințele negării libertății de a alege: avorturile forțate din China și nașterile forțate din România.

Imagini pentru hillary pro abortion

„Am fost în țări în care guvernele fie forțau femeile să facă avorturi, așa cum făceau în China, fie forțau femeile să continue sarcinile, așa cum făceau în România. Și vreau să vă spun că guvernul nu are nici treabă cu deciziile femeilor, făcute împreună cu familiile lor, în acord cu credința lor, cu opinii medicale. Și voi milita pentru acest drept.”

Dacă cei care fac verificări ale afirmațiilor nu au verificat aceste două exemple din cauza atitudinii lor pro-avort, unii comentatori cu expertiză în politica copilului unic din China au explicat că Clinton a greșit, deoarece China încă face avorturi forțate. Dar Clinton este politicoasă când este vorba despre situația drepturilor omului din China, așa cum este în general când este vorba de o țară în privința căreia are un anume interes.

Nu am văzut nici o verificare a afirmație despre România. Se pare că o țară est-europeană, fostă comunistă, care are în prezent 22 de milioane de oameni, nu contează nici când e vorba despre verificarea afirmațiilor într-o dezbatere prezidențială.

Activiștii pro-avort susțin că în România au murit 10.000 de femei în perioada 1967-1989 în urma avorturilor ilegale. Numărul nu are nicio referință științifică și este cunoscută tactica falsificării acestor cifre. Bernard Nathanson a mărturisit cum, pentru a legaliza avorturile în SUA, s-a mințit ani la rând: „ştiam că numărul real al femeilor care decedau anual în urma avorturilor era de 200-250, cifra pe care o repetam deseori în mass-media era de 10.000”. Poate la acest număr s-a referit Hillary Clinton.

Dar iată datele complete:

În 1957, cu mult înaintea SUA, regimul comunist a legalizat avorturile în România.

În 1965, au fost făcute 1.115.000 de avorturi, la 278.362 de nașterii vii și la o populație de aproximativ 19.000.000. Rata avortului a fost de 252 avorturi/1.000 femei, cea mai mare rată înregistrată vreodată în lume.

Temându-se de un declin dramatic al populației, guvernul comunist a restricționat avorturile în 1966. După căderea comunismului în 1989, regimul neo-comunist a eliminat restricțiile în prima lege emisă.

În numere absolute, au avut loc 7.521.100 avorturi legale între 1958 și 1966, 7.298.402 avorturi legale în perioada restricționării 1967–1989 și 7.819.253 avorturi legale între 1990 și 2014. Numărul total de avorturi chirurgicale legale înregistrate în spitalele de stat este de 22.638.755 în perioada 1958-2014.

Dar aceste numere nu includ avorturile ilegale din perioada comunistă și nu includ avorturile făcute în clinicile private, avorturile hormonale și avorturile făcute de românii care muncesc în străinătate (din cauza declinului economic, o mare parte a populației fertile lucrează în străinătate) din perioada de după 1989. Dacă aceste avorturi ar fi incluse, numărul estimat al avorturilor ar fi dublu.

Dar chiar și numărul de avorturi chirurgicale legale înregistrate în spitalele de stat situează România ca a doua țară în lume în statistica procentului avorturilor raportat la populația de azi a țărilor, cu un procent de 112.3% la nivelul anului 2013: 21.826.608 avorturi la o populație de mai puțin de 20.000.000 locuitori.

Marea ipocrizie este că România este a doua țară din lume în ceea ce privește procentul avorturilor! E ca și cum conducătorul Coreei de Nord ar eticheta Statele Unite ca o dictatură teribilă.

By the way, Statele Unite au un procent de 17,4 % și media mondială este de 13%. Prima țară din top este Rusia, cu 142,9%.

P.S. Pentru a înțelege legătura indestructibilă dintre avort și comunism este suficient să observăm că țările foste comuniste ocupă 23 de locuri dintre primele 25 din acest top!

de Mirela Florescu Știri pentru viață

1 Comment
  1. calin eugen says

    De cine este inconjurata d-na Clinton?Daca America se preteaza la asemenea minciuni,ce sa mai asteptam de la alte tari?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php